Отец Боян Саръев завършва милиционерско училище, школата на МВР в

...
Отец Боян Саръев завършва милиционерско училище, школата на МВР в
Коментари Харесай

Отец Боян Саръев: Човечеството все повече оглупява

Отец Боян Саръев приключва милиционерско учебно заведение, школата на Министерство на вътрешните работи в Симеоново, работи като сержант и офицер, а през 1990 година е ръкоположен за дякон, а по-късно и за духовник. За него от службата в системата на Министерство на вътрешните работи до службата в храма пътят не е дълъг, изборът е съзнателен, а задачата му да вкарва хората в хриситянството ще е доживот.

„ Към днешна дата човечеството от ден на ден и повече се разлага нравствено и морално. От практиката съм се убедил, че вярата в Бога е или за чистите по сърца, за елементарните, за смъртните, за отрудените, за обременените и т.н, които са чисти по сърце или за интелектуално и нравствено извисени хора. Вярата не може да допре и не може да стигне до посредствеността, която за жалост владее и ръководи света”, споделя той пред Нова тв.

„ Все повече и повече човечеството оглупява. То става все по-комерсиално, все по-богоборческо. То постоянно се е готвело и постоянно се е старало да се изтръгне от божията опека”, прибавя отец Боян Саръев.

„ Според мен огромната международна нервност към пандемията с COVID-19 в действителност e провокирана от гузната съвест на неверния и смъртен човек, тъй като осъзнаваме прегрешението си. Няма човек, който да прави грях и да не осъзнава това. Друг е въпросът дали има сили да спре да прави този грях и да го преодолее”, споделя още той.

И добавя: „ Това струпване на греховете през годините, които вършим умишлено или неумишлено, волно или несъзнателно с дело, думи, умисъл и така нататък се натрупва като голяма лавина в човешката душа и стартира в един миг да го притиска, да го мачка, да го манипулира и да нарушава спокойния му сън, спокойната му съвест и така нататък Така той умишлено или интуитивно чака наказване от небето, без несъмнено да е осъзнато набожен, без да познава вярата си, само че някаква такава интуитивност го кара да чака наказание”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР