Отделните незаконни сечи не са ни най-големия проблем, най-големият проблем

...
Отделните незаконни сечи не са ни най-големия проблем, най-големият проблем
Коментари Харесай

Шефът на Агенция по горите: Краде се жестоко, а търговете са нагласени

Отделните противозаконни сечи не са ни най-големия проблем, най-големият проблем е че се краде грубо, краде се с всички измами и операции. Това разгласи в изявление по Александър Дунчев, изпълнителен шеф на Агенцията по горите. " Повечето търгове за дърводобив са нагласени, в случай че ревизирате ще видите, че няма наддаване, за какво няма наддаване, тъй като всички компании са се разбрали, всички компании играят дружно и в действителност обществото и бюджета губи от това ", твърди той.

По негови думи противозаконната сеч и нарушаванията на териториите на горите могат да станат единствено със знанието на горските. " Няма по какъв начин да се извърши нарушаване в горите, без знанието, може да не е присъединяване, на горските, тъй като в България имаме 3200 чиновници по горите, общински, държавни, частни. Те охраняват по към 10 хиляди декара един човек, това е премного да се прави първокласен надзор и той се прави на процедура ", изясни Дунчев. 

Той твърди, че върху чиновниците на горските стопанства има напън.   " Със сигурност има случаи при които част от нарушаванията се прикриват заради политически или корупционен напън и пощата ми е залята от писма на сътрудници, които им пишат - ние не смеем да напишем един акт, не смеем да нападаме нарушителите, тъй като просто ни се обаждат и ни плашат с уволняване ", обяснява Дунчев.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР