Отделни случаи на покачване на цени в Хърватска се представят

...
Отделни случаи на покачване на цени в Хърватска се представят
Коментари Харесай

Измислените страхове от въвеждането на €врото

Отделни случаи на повишаване на цени в Хърватска се показват като цялостна инфлация, поради превалутирането… Хърватска е най-новата „ дъвка “ за търсачите на тайни теории. Целта им – повече от ясна: да се държи България надалеч от пътя на европейското семейство, а следите на операцията им – елементарно проследими до Кремъл и кремълските заводи за тролове. 

Данните обаче опровергават изказванията и операциите, стига човек да има желанието да гледа в тях, а не в напомпаните с страсти пропаганди. 

Оказва се, че 25% от стоките в Хърватска в действителност са поевтинели. Точно така… освен не са поскъпнали, само че и са поевтинели. Едва 10% от стоките там са поскъпнали, а над 60% са останали непроменени. 

Естония, Латвия и Литва бяха последните преди този момент включили се към Еврозоната. Тяхното развиване и положение станаха напълно предсказуема рамка за това по какъв начин щеше да се развие и Хърватска. И тя се разви точно по този начин – както бе предстоящо. 

В Балтийските страни също нямаше промени в цените след промяната на валутата. 

Същата е и прогнозата за България. 

Влизането в Еврозоната може да форсира икономическия напредък. Защо тогава някои имат интерес от това да се работи в противоположната посока? 

80% от жителите на Европейски Съюз (в страни към този момент приели Еврото) считат, че приемането на единната валута е подобрило бизнес средата и е направило пътуванията доста по-лесни. 

За съпоставяне – след директен „ конфликт “ с действителността, хърватите, които в този момент поддържат еврото, са 54% от популацията, а предходната година са били 45%. Тоест: след приемането на единната валута има РЪСТ в поддръжката. Със сигурност това не се дължи на влошена среда или повишена инфлация. 
____________

#НеСеЗаблуждавайте 
Дезинформацията не е друга позиция!

След като на 1 януари 2023 година Хърватия размени куната с евро, в България стартира да се популяризира още повече дезинформация, обвързвана с приемането на еврото. Голяма част от подправените разкази повтарят към този момент известни и неведнъж опровергавани легенди, свързани с негативите от участието в еврозоната. 

Вижте кои са най-честите страхове от приемането на еврото и основателни ли са те във видеото. 

То е част от акцията, която се осъществя в партньорство на Европейска комисия с Factcheck Bulgaria  и чиято цел е да покаже по какъв начин работи дезинформацията и за какво е значимо да я разпознаваме. Кампанията се осъществя в подтекста на „ Българска коалиция против дезинформацията “ #BGvsDisinfo, която събира дружно представители на европейски и интернационалните институции, български държавни ведомства, медии, проверители на обстоятелства и неправителствени организации, които сплотяват старания за противопоставяне на дезинформацията, която се популяризира в България.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР