Отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение в

...
Отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение в
Коментари Харесай

МБАЛ Добрич получи апарат без аналог у нас за недоносени бебета

Отделението по неонатология на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич получи единствения по рода си в България профилиран уред за обгрижване на недоносени бебета.

Това е японски апарат от последно потомство за възобновяване на недоносени деца, който комбинира три функционалности – реанимационна маса, кувьоз и термолегло, изясни шефът на лечебното заведение доктор Георги Желязков, представен от Българска телеграфна агенция. Това значи, че дребният пациент от самото раждане до изписването си няма нуждата от в допълнение превозване или обгрижване от различен вид инсталация, добави той.

По думите на производителя няма аналог на подобен уред към сегашния миг в България, сподели още доктор Желязков. Той благодари на общината и кмета Йордан Йорданов за дарението, което е на стойност към 50 000 лв.. „ Горди сме, че го притежаваме, тъй като това е извънредно огромна облага за жителите на нашия град и за целия район “, добави шефът на болничното заведение.

Д-р Йовка Тихонова, завеждащ Отделението по неонатология, също изрази своята признателност към локалната администрация. „ Това е извънредно скъпа облага за неонатологичното поделение и за всички бъдещи жители на Добрич, с която ни помагате да правим висока неонатална грижа за най-малките пациенти, да спасяваме животи и да осигуряваме положително качество на живот всеки ден “, сподели тя.

Кувьозът е третият и максимален уред, който Отделението по неонатология получава през последните няколко месеца, наред с респиратор за транспортния кувьоз и уред за слухов скрининг, напомни доктор Желязков.

Отделението по неонатология е единственото в региона, което приема и лекува новородени и недоносени деца, напомнят от управлението на МБАЛ-Добрич. Всяка година през него минават почти 840 бебета, а през интензивния бранш на отделението – 110-115.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР