Отделени са средства за роботизирани системи, които да се включат

...
Отделени са средства за роботизирани системи, които да се включат
Коментари Харесай

С роботи скъсяват срока за алкохол и дрога на шофьорите

Отделени са средства за роботизирани системи, които да се включат в инспекцията на пробите на водачите за алкохол и опиати . Експлоатацията на машините ще понижи времето за излизането на резултатите от пробите до една седмица. 

Това стана ясно на постоянната междуведомствена среща за пътната сигурност, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет. По този метод три лаборатории в страната ще бъдат оборудвани със модерна техника до март идната година.

Министър-председателят Николай Денков, който също участва на срещата разпореди на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " да изследва европейските практики за разграничение на използването на опиати от приемането на избрани медикаменти, които могат да дадат позитивни проби за неразрешени вещества. Темата следва да бъде обсъждана на експертно равнище с токсиколози, фармацевти и други експерти.
 Депутатите одобриха по-тежки санкции за пияни и дрогирани водачи
Депутатите одобриха по-тежки санкции за пияни и дрогирани водачи

Това одобриха народните представители с ремонти в Наказателния кодекс

Освен това се готви цифровизация на данните за положението на пътната инфраструктура и пътни такъми (пътни знаци, маркировка и др.) Министърът на районното развиване Андрей Цеков акцентира смисъла на тази точка от Планът за деяние 2024-2026. Той се изготвя според Закона за придвижването по пътищата и е в осъществяване на Националната тактика за пътна сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР