Отделът за ценни книжа на щата Арканзас (ASD) съобщи, че

...
Отделът за ценни книжа на щата Арканзас (ASD) съобщи, че
Коментари Харесай

Нексо се разбра с американците, цака $22,5 млн. обезщетения

Отделът за скъпи бумаги на щата Арканзас (ASD) заяви, че е постигнал единодушие с платформата за криптовалута Nexo по отношение на нерегистрирани предложения и продажби на скъпи бумаги под формата на вложения в цифрови активи.

Северноамериканската асоциация на админите на скъпи бумаги (NASAA) управлява изцяло следствие на програмата Earn Interest Product (EIP) на Nexo. По време на следствието беше открито, че EIP вложителите могат пасивно да печелят лихви върху цифрови активи, като заемат тези активи на Nexo. 

През цялото време Nexo поддържаше цялостна поверителност във връзка с генериращите доходи действия, употребявани за печелене на възвръщаемост за вложителите. Nexo предложи и разпространява EIP и други артикули на вложители в Съединени американски щати на своя уеб страница и уеб сайтове за обществени медии, твърдейки в някои случаи, че вложителите могат да получат възвръщаемост до 36%.

Твърди се, че Nexo не е изпълнила условията за държавна регистрация и вследствие на това на вложителите в Арканзас са продадени нерегистрирани скъпи бумаги в нарушаване на закона на Арканзас и също така са били лишени от значима информация и разкрития, нужни за схващане на евентуалните опасности от EIP, пише talkbusiness.net

Между 17 юни 2020 година и 6 декември 2022 година Nexo предлага и продава своите EIP сметки на нови или съществуващи вложители в Арканзас. Към 31 юли 2022 година Nexo има 93 318 EIP вложители в Съединени американски щати с обща стойност на активите над 800 млн. $. Конкретно за Арканзас има 292 EIP сметки на вложители на обща стойност на активите от близо 3,09 милиона $.

Nexo се съгласи да заплати 22,5 милиона $ за споразумяване на обвиняванията с 53-те юрисдикции-членки на NASAA в Съединени американски щати и ще заплати санкция от 424 528,30 $ на отдела за скъпи бумаги на Арканзас.

Освен това Nexo ще спре да предлага и продава EIP или да приема спомагателни вложения в EIP, до момента в който тези действия не са в сходство с използваните щатски и федерални закони за скъпи бумаги. Споразумението на Nexo да подписа съглашение с ASD идва, откакто Nexo към този момент разгласи, че ще прекрати предлагането на своите артикули и услуги в Съединени американски щати от 1 април 2023 година

Всички компании за финансови услуги, в това число нови компании, предлагащи услуги за крипто активи, би трябвало да съблюдават законите за отбрана на вложителите в Арканзас. Това групово деяние на държавните регулатори показва на други компании, предлагащи сходни цифрови артикули и услуги, какъв брой е значимо да приведат бизнес дейностите си в сходство със законите за скъпите бумаги в Арканзас, изясни краткотрайният комисар на ASD Кембъл Маклаурин.

Nexo е продала лихвоносещия си артикул (Earn Interest Product) на над 93 000 вложители в Съединени американски щати, като общата стойност на осъществената облага е в размер на 800,000,000 $. Констатацията на щатските регулатори обаче е, че въпросният артикул няма нужната регистрация за предложение в Щатите.

В резултат на това, Nexo ще заплати санкция от 424,528.30 $ на всеки от 17-те щата, които вземат участие в съглашението. Също по този начин ще прекрати предлагането и продажбата на лихвоносещия си артикул досега, в който активността не влезе в сходство с щатските и федерални закони за скъпи бумаги. Група щатски държавни регулатори стартира работа по съглашението през 2022 година, като по случая е извършено изчерпателно следствие, осведомят от Департамента по търговия и обезпечаване на щата Тенеси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР