Отдел Международен“ към Върховна касационна прокуратура изпрати на Министерство на

...
Отдел Международен“ към Върховна касационна прокуратура изпрати на Министерство на
Коментари Харесай

Прокуратурата изпрати документите за екстрадицията на двойния убиец от “Соло“

Отдел „ Международен “ към Върховна касационна прокуратура изпрати на Министерство на правораздаването цялостен комплект с преведени документи по отношение на екстрадицията на Илиян Тодоров, наказан дефинитивно на пожизнен затвор за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло ", оповестиха от държавното обвиняване.  Те би трябвало да бъдат предоставени на правосъдните управляващи в Узбекистан.
Прочетете още
Преди два дни основният прокурор Иван Гешев увери околните на убитите момчета - Кирил Въжаров и Васил Александров, че ще приготвят документите в най-кратки периоди - два-три дни. Те са в размер над 200 страници, тъй като се превежда и присъдата на Върховен касационен съд.

Искането за екстрадиция е съобразено със подписания през 2004 година контракт сред България и Узбекистан.

Уведомена е и Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ при Министерство на вътрешните работи, като са й изпратени документи в електронен формат.

Илиян Тодоров беше засечен с подправен паспорт на летището в Ташкент на 1 март. Той изчезна, откакто през декември 2011 година беше оневинен на първа инстанция. След това обаче две правосъдни инстанции му дадоха доживотна присъда.   
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР