Отдел Киберпрестъпност“ на ГДБОП със сигурност се занимава с тайните

...
Отдел Киберпрестъпност“ на ГДБОП със сигурност се занимава с тайните
Коментари Харесай

Психолог: Правосъдието се нуждае от скалпел, а не от мачете

Отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП сигурно се занимава с тайните Телеграм групи, за кибертероризъм. Нещата, които службите вършат би трябвало да си останат конфиденциални, с цел да може да се работи по-оперативно и по-добре.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria престъпният психолог Росен Йорданов.

Контролират се тези неща, които съставляват риск за осъществяване на съществено закононарушение. Мисля, че нашите служби вярно се развиват в тази сфера.

 
Нетърпимостта към жестокостта би трябвало да я има. Но колкото би трябвало да има напън към това институциите да бъдат задействани, толкоз би трябвало да има и спирачки. Защото доста постоянно настояванията в границите на една еуфория ескалират, става известно напън и се одобряват популистки промени в законодателството, които не са премислени. Започва да се мисли примитивно, което води до идващия проблем.
Хората мислят, че вкарвайки няколко избрания в закона това ще реши казуса. Истината е, че тях към този момент ги има. Въпросът е в доказването. Балансът сред тези неща би трябвало да бъде реализиран посредством една сериозна проверка или пренаписване на Наказателния кодекс, който да има духа на времето. Да освободи следствието от тази формализация, която е в този момент. Наказанията би трябвало да са бързи, това е в основата на възприятието за правдивост. Всяко наказване би трябвало да има някаква последователност и да се види резултатът от него. Facebook линчуването не прави работа.

 
Увреждането на психологичното здраве би трябвало да се вкара в закона като част от преценката на травматизма.
Не мисля, че лекарят изготвил съдебно-медицинската експертиза е сбъркал чак толкоз доста, че би трябвало да му се нахвърлят. Затова в институтите доста хора отхвърлят да работят.

Необмисленото налагане на правила ще сътвори още повече възприятие на неправда.

В момента доста бранители на всевъзможни права се вливат в митинга и се пробват да изкарат закононарушението, че е на полова основа. Тоест, че всички мъже са насилници. А сега множеството клипове в обществените мрежи с принуждение се вършат от девойки. Това демонстрира, че не трябва по този начин бързо да етикетираме нещата. В правораздаването се нуждаем повече от скалпел, в сравнение с от мачете.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР