Отдавна се смята, че популярният у нас бъз има полезни

...
Отдавна се смята, че популярният у нас бъз има полезни
Коментари Харесай

Домашен сироп за силен имунитет и висок хемоглобин

Отдавна се счита, че известният у нас бъз има потребни свойства. Сиропът от него постоянно се подготвя от плодовете и цветчетата на бъза, който се употребява в кулинарията и националната медицина, написа zdrave.to.

Този домакински сироп усъвършенства работата на червата, контролира нервната система, укрепва имунната система и покачва хемоглобина. Използвайте го изключително през зимния сезон, с цел да се справите със запушения нос, да успокоите възпаленото гърло и да понижите температурата.

Билката е била наричана " аптечката на хората от селата " поради способността ѝ да облекчава всичко - от настинки до запек. Дантелените бели цветя имат антибактериални, антивирусни и слабителни свойства.

За приготвянето на сиропа прибавете към 1 чаша вода, 1 чаша пресни или изсушени цветчета /или 7 сантиметрово парче свеж корен от джинджифил, нарязан и обелен/, 1/2 чаша мед.

В тенджера кипнете водата. Изсипете цветчетата в горещата вода и покрийте с похлупак за 5-7 минути. Прецедете сместа, като излеете течността назад в тенджерата. Добавете меда и разбъркайте на слаб огън, до момента в който се смесят.

Изсипете сиропа в буркан. Съхранявайте в ледник от два до четири месеца - в случай че не го употребявате незабавно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР