Отдавна повтаряме, че сме готови да говорим за съдебна реформа,

...
Отдавна повтаряме, че сме готови да говорим за съдебна реформа,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Съдебната реформа може да се съгласува още сега

Отдавна повтаряме, че сме подготвени да приказваме за правосъдна промяна, може и още в този момент, или идната седмица, да се стартира сериозен диалог, а не да се чака образуването на парламент.

Това сподели пред Българска национална телевизия някогашната обществена министърка от ГЕРБ Деница Сачева.

Нямаме упования, че някой от вън ще реши проблемите в България. Темата за правосъдна промяна не може да бъде успеха на един или различен политически интерес. Това не може да е правосъдна промяна. Ние сме " за " правосъдна промяна, само че не да бъдем принуждавани да приемем законопроект писан на коляно към " Коледа ", възмути се тя.

Много внимание отдадохме на опаковката и доста малко на наличието. Още на първото съвещание на правна комисия се прегледа смяната в КПКОНПИ и хората на Политическа партия не бяха на съвещанието, когато се гледаха измененията в Наказателен кодекс, хората на Демократична България и Политическа партия не бяха в зала. Защо не бяха там да ги защитят?, запита Сачева.

Имаме упоритост и самочувствие да сме първи на тези избори. Хората подреждат политическите партии с ясно схващане, че не желаят да дадат властта единствено на една партия, а желаят съдружно ръководство, проучва тя.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР