Отдавна отмина времето, в което Христо Иванов можеше да претендира

...
Отдавна отмина времето, в което Христо Иванов можеше да претендира
Коментари Харесай

Завладяна България: Христо Иванов и Иво Прокопиев държат ключови съдилища

Отдавна отмина времето, в което Христо Иванов можеше да претендира за честен стожер и да доносничи без последици против българската страна, против обособени институции и публични персони. Въпреки това подготвеният в диверсионна активност бивш професионален протестър и провалил се политик продължава с опитите да се прави на последна инстанция.

 

Направи го и във вторник, когато бе заставен да се оправдава от нелицеприятните разкрития на водача на Движение за права и свободи Делян Пеевски за подмолните опити на Иванов да договаря разпределението на властовите запаси.

 

Да се спотайва в сянката на задкулисието Христо Иванов умее, факт. Но до момента в който Пеевски излага обстоятелства, то Иванов дава отговор със закани, изнервено калкулирайки безславния неуспех на опитите му да овладее страната в интерес на кукловодите, които толкоз дълготрайно време са вложили в него. 

 

Христо Иванов мъчно може да изясни – по какъв начин и за какво сътрудниците му от „ Продължаваме промяната “ приказват за „ кеш “ и търсят способи по какъв начин да легализират парични средства, явно получени по нерегламентиран метод.

 

Та нали и самата „ Да, България “ и ДСБ във формата „ Демократична България “ бяха забъркани в скица за пране на пари към финансирането на предизборната им акция преди две години. Тогава се оказа, че в един и същи ден, целия върховен мениджмънт на крипто банката „ Нексо “ се е изредил да подарява по десетки хиляди за партиите с водачи Христо Иванов и Атанас Атанасов.

 

Христо Иванов в никакъв случай не може да изясни и да признае истината – за какво се видя с предприемача Пламен Бобоков на задната седалка на джипа му, паркиран зад Народното събрание преди две лета. Обсъждали културен план в Русе, смехотворно се оправда тогава Иванов. Лъжа. Цинична освен това.

 

Плод на същия цинизъм са обясненията тези дни и на Кирил Петков в опитите му да прикрие фактът, че причина за тежката злополука, с лишен човешки живот край Аксаково предходната седмица, стана точно високата скорост, с която се е движил джипа със съпредседателя на „ Продължаваме промяната “, с цел да бърза за предизборна колекция във Варна. 

 

Христо Иванов цинично преписва на Пеевски въздействие над правосъдната система, до момента в който той и неговият наставник Иво Прокопиев, управляват основните съдилища в страната. Нима Иванов е не запомнил, че адвокатската фирма, обслужваща Иво Прокопиев, е същата, която брани ползите и на Бобокови? Не е не запомнил, просто цинично скрива този факт.

 

Същата адвокатска фирма, която диктува политическите опорки на Съюза на съдиите в България и действително е генератор на провалената „ правосъдна промяна “, която се трансформира в претекст за основаването на плана „ Да, България “, а оттова и на влизането в политиката на самия Христо Иванов. 

 

Политикът Христо Иванов е най-добре да замълчи и по тематиката „ Магнитски “, най-малкото, тъй като е добре известна неговата и най-много тази на Иво Прокопиев функции във вкарването на името на Пеевски в листата. На Иванов му липсва времето, в което стоеше на входа и на изхода на оценките, които Брюксел и Вашингтон даваха за политическите процеси у нас.

 

Години наред точно по доноси на Христо Иванов Европейската комисия подлагаше на критика България поради неналичието на правосъдна промяна. Резултатът от тази нихилистична роля на доносниците от кръга „ Капитал “ постоянно е бил за сметка на българските жители, които и до през днешния ден се третират като „ второкласен “ поданици на Европейския съюз.

 

На персони като Иванов обаче им доставяше неистова наслада да петнят името на магистрати, на политици, на предприемачи, с цел да обезпечават индулгенция за личните си спонсори и техните противозаконни далавери, постоянно с пари на сътрудниците ни от Европейски Съюз. Всичко това обаче завърши.

 

Западните дипломати в София доста добре знаят същинското лице на Прокопиев и една от многото негови политически марионетки – Иванов. Защото през днешния ден повече от всеки път е видно, че терминът „ превзета страна “, който от години медиите на Прокопиев употребяват за политическите съперници на плановете на притежателя им – олигарх, в действителност се отнася за неговия подмолен октопод. 

 

Днес България е в плен на олигархичния кръг „ Капитал “, чиито пипала са във всяка сфера на бизнеса, политиката, образованието, правораздаването, културата и медиите, другояче казано – в случай че има някои отговорен за това, че българите са на последно място в редица ранглисти на Европейския съюз, то главната причина за това са олигархичните ползи на Прокопиев, обслужвани от банкрутирали политици като Христо Иванов.

Автор: narod.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР