Отдавна общината е строителна площадка и ще продължи да бъде

...
Отдавна общината е строителна площадка и ще продължи да бъде
Коментари Харесай

Приключва ремонтът на читалището в Триводици, в селото поискаха клуб на пенсионера

Отдавна общината е строителна площадка и ще продължи да бъде такава, тъй като скоро започваме ремонт на площада, читалището и лятното кино в Стамболийски. В същото време работим и в селата, съобщи кметът на общината.

Той сподели, че завършва ремонтът на читалището в Триводици. Остават единствено някои довършителни работи и постройката, която до неотдавна бе пред сриване, към този момент е като нова.
 На Спасовден село Триводици означи своя празник (СНИМКИ) На Спасовден село Триводици означи своя празник (СНИМКИ)
На Спасовден Триводици означи своя празник. Това заяви кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, който почете тържеството. " Пр...

„ Със лични средства ремонтирахме първо покрива и фасадата, а по-късно направихме и главен вътрешен ремонт, като можете да видите от фотосите по какъв начин наподобява към този момент читалището вътре – нова зала и сцена, ново помещение за библиотеката, сервизни пространства. Ремонтът вътре също е със средства от общинския бюджет, като сме се стремили да запазим и достоверния дух на пространствата. По тази причина запазихме и столовете, които ще бъдат реставрирани и още веднъж ще ги сложим в салона “, уточни Мараджиев.

По думите му напълно скоро читалището ще може да възроди активността си.



„ По същия метод ще наподобява и читалището в Ново село, където сме почнали ремонта. Целта е да няма читалище на територията на нашата община, което да не развива активност, тъй като това са местата, дружно с учебните заведения и църквите, които са най-важният фактор за просъществуване на народността и българщината “, отбелязва градоначалникът.
 Ремонтираха читалище в Триводици за първи път от 30 години Ремонтираха читалище в Триводици за първи път от 30 години
След като направихме главен външен ремонт на читалището в Триводици, който включваше ремонт на покрив, дограма, фасада и стълбището, с...



На влизане в Триводици кметът бил посрещнат от пенсионерите, които единствени в общината нямат пенсионерски клуб.

„ Проблемът бе решен неотложно и тук хората в пенсионна възраст скоро ще имат собствен клуб, като ще вземем чартърен помещението на Наркооп, което в центъра на селото “, добави той.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР