Отдавна ни е известно, че Леонардо ДиКаприо има сериозни позиции

...
Отдавна ни е известно, че Леонардо ДиКаприо има сериозни позиции
Коментари Харесай

Uvariopsis dicaprio - дървото, което кръстиха на Леонардо ДиКаприо

Отдавна ни е известно, че Леонардо ДиКаприо има съществени позиции във връзка с климатичните промени и опазването на околната среда. Той неведнъж е взел участие в демонстрации, дарявал е милиони долари за сходни дела и насочва вниманието на почитателите си към тях с изявленията си в обществените медии.

Всичко това е причина при започване на 2022 година един новооткрит тип дърво да бъде кръстено на 47-годишният артист.

Uvariopsis dicaprio е намерено в дъждовните гори на Камерун, а учените от Кралската ботаническа градина Kew са избрали да му дадат това име, оповестяват ни от Военновъздушни сили. " Той (ДиКаприо - б.а.) изигра основна роля в запазването на гората Ебо ", споделя доктор Мартин Чийк от Kew.

Ебо е една от най-големите и добре непокътнати дъждовни гори в Африка - тя е дом на племето банен, както и на значими скотски и растителни типове като горили, шимпанзета и горски слонове. Преди няколко години обаче управляващите в Камерун обмислят да разрешат сечта в нея.

Благодарение на активността на няколко интернационалните специалиста и организации, както и откритата позиция на Леонардо ДиКаприо, привлякъл вниманието и на необятната общност, гората е избавена.

Uvariopsis dicaprio е малко вечнозелено дърво, което се среща на едно-единствено място в Ебо, заради което се счита за сериозно заплашен растителен тип.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР