Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава

...
Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава
Коментари Харесай

Румен Радев: Новото съединение, минава през разделение с беззаконието

" Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава повече на думи. Все повече се приканва за ново съединяване, само че се пропуща, че то минава през разделяне. Епохата желае от нас да се разделим с всичко, което тежи и стопира придвижването на нацията ни напред. Трябва да се разделим с беззаконието, с арогантността, с незаинтересованост, да отхвърлим нихилизма. Да се знае, че до момента в който разрешаваме на несправедливостта да цари, не можем да бъдем същински единни ". Това съобщи президентът Румен Радев по време на честването на 134-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия и Княжество България в Пловдив.

" Днес търсим горделивост в предишното и постоянно загърбваме своя дълг пред сегашното. Идейната обърканост на първенците катастрофира в незаинтересованост, отчуждение и безбожничество. Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а съединението остава повече на думи ", добави Радев.

По думите му най-страшна е присъдата на идващите генерации.

”Но ориста на нацията се кове тук и в този момент. Наш дълг е дружно да съградим заслужен и обективен живот в свободна, демократична и просперираща държава”, сподели Радев.

" Направихме, каквото можахме и колкото можахме. Сега можем да чакаме съда на историята. С тези скромни слова смелият министър-председател Петко Каравелов разказва паметните дни на 1885 година. Присъдата е ясна. Препотвърждаваме я с благодарност година след година в Пловдив, с цел да почетем героизма на всички българи, осъществили това Съединение”, съобщи президентът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР