Отдавна не е тайна, че процесорите Intel Coffee Lake, въпреки

...
Отдавна не е тайна, че процесорите Intel Coffee Lake, въпреки
Коментари Харесай

Разликите в сокетите Intel LGA1151 на процесорите Coffee Lake и Kaby Lake

Отдавна не е загадка, че процесорите Intel Coffee Lake, макар своя LGA1151 сокет, ще се поддържат само от новите дънни платки с чипсети 3хх.
Процесорният колос наскоро съобщи, че противоположна съгласуемост на дънните платки с чипсети 1хх и 2хх няма, тъй като новите процесори са със напълно друга система на зареждане, предопределена да обезпечи постоянна работа и овърклок на новите 6-ядрени чипове. Но каква е разликата сред сокетите LGA1151 и “LGA1151 за процесори Coffee Lake”, Intel нищо не сподели.



Този въпрос бе обяснен от аналитика Дейвид Шор (David Schor), разгласил в своя Twitter акаунт смисъла на пиновете в тези процесори. Оказа се, че в новия вид на LGA1151 сокета корпорацията е нараснала броя на контактните площадки Vss и Vcc . Едновременно с това е понижен броят на RSVD пиновете .



Ето какъв е броят на тази пинове в новия LGA1151 сокет:
Vss – 378 (с 14 повече)Vcc – 128 (с 18 повече)RSVD – 25 (с 21 по-малко)
Виждаме, че по този метод неналичието на поддръжката на процесорите Coffee Lake в старите дънни платки се дължи на напълно другите смисли на контактните площадки на новото LGA1151 процесорно гнездо, а не на желанието на Intel по някакъв напълно елементарен метод да вдигне продажбите на своите дъна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР