Отдавна искаме да има реформа в ДАНС. Премиерът акад. Николай

...
Отдавна искаме да има реформа в ДАНС. Премиерът акад. Николай
Коментари Харесай

ПП започва кампания за реформа в службите за сигурност

Отдавна желаеме да има промяна в ДАНС. Премиерът акад. Николай Денков предложи, само че тя бе блокирана от президента. Започваме мощна акция за промяна в службите. Никой не може да бъде над закона.

Това съобщи пред публицисти в Пазарджик съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.

По думите му сезиране на нереформирани органи е нищо повече от общо говорене. Ние от Политическа партия желаеме да изградим демократични институции и те да имат тежест и да правят своята работа, без значение кой ги управлява, уточни той. Искам да има служби и прокуратура, които работят. Но за това трябваше към този момент да има промяна в ДАНС. Време е това да се случи, добави Петков.

По отношение на възможният политически план на президента Румен Радев той съобщи, че по Конституция той не може да бъде по едно и също време си политически водач и държавен глава. Трябва да избере едно от тях, акцентира Петков.

Той засегна и. По думите му корупцията може да бъде реалност във всяка институция, изключително в случай че има монополизиране на властта за избран интервал от време.

Кирил Петков уточни, че в идните избори за членове на регулаторите ПП/ДБ ще издигат хора от тип - самостоятелни и с добра известност.
 Денков не открива в този момент, че службите са сляпо леке
Денков не открива в този момент, че службите са сляпо леке

Припомни, че не е бил подсилен преди няколко месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР