Отдавна е ясно, че на терена всеки футболист е важен.

...
Отдавна е ясно, че на терена всеки футболист е важен.
Коментари Харесай

Топ 10 на най-резултатните защитници сред топ първенствата на Европа

Отдавна е ясно, че на терена всеки футболист е значим. Ето за какво ще обърнем внимание на някои от най-резултатните бранители, които освен оказват помощ за отбраната, само че и разрешават играта да се обърне доста самоуверено - в нахлуване. В класацията ще посочим тези голови майстори, които без никакъв проблем са поразили съперника. Ето и кои са те, по отношение на насъбраните точки:

10. Конър Ламбър Голдсън сега се намира на работа при Рейнджърс. 28-годишният нападател не може да се обърка на терена и постоянно разпалва пристрастеностите, само че когато е в въодушевление, няма да елементарни на съперника. Впрочем тази работа е осъществена цели 8 пъти, като към това прибавяме и 3 асистенции. 11-те точки обаче го слагат на 10-та позиция. Букмейкъри като подозират, че през идващия трансферен прозорец може да има ухажване от другите тимове, изключително откакто виждаме, че от време на време закупените бранители не могат да се похвалят с подобен триумф.

9. Дензел Думфрис е футболист на ПСВ Айндховен и елементарно може да се забележи на терена, липсват му към 10 сантиметра, с цел да доближи височината от 2 метра, само че в същото време за тази висота, стражът тежи едвам 80 кг или най-малко по този начин споделят, скоростта и таранната му мощ са помогнали за реализирането на 4 гола и 8 асистенции. 12 точки го подреждат на тази позиция.

8. Рафаел Герейро е френски ляв бек, който с по-компактните си размери потвърждава, че не се тормози да напуща позицията си постоянно. В момента пази защитната линия на Борусия Дортмунд, като в статистиката си е осъществил 4 гола и 9 асистенции или съдбовните 13 точки.

7. Ян Лецякс познава играта и в никакъв случай не се е тормозил от бързите и атлетични футболисти, като страш на Омония Никозия, чешкият футболист има 14 точки, изразени в 14 асистенции - голове към момента не е отбелязвал.

6. Хуан Куадрадо се подрежда на идната позиция с 15 точки. За 32-годишния пазач на Ювентус имахме малко по-високи упования, въпреки всичко приказваме за опит, само че по-късно не би трябвало да забравяме, че нападателите са задоволително ефикасни, затова неговите точки идват напълно благодарение на асистенции.

5. Жорди Алба отбелязва 17 точки. Футболистът на Барселона несъмнено се намира в вярната лига, откакто нападателният футбол изисква силите на всички на терена. Резултатът е, че Жорди е бил доста съществено на вярното време и вярното място. Резултатът идва от 5 гола и 12 асистенции - не неприятен резултат.

4. Филипс Макс изпреварва Жорди по една единствена причина - 1 гон. Макар и активът му да е на практика същият - 17 точки, футболистът на ПСВ Айндховен е заменил една асистенция с гол, което го слага и малко по-напред. Освен това не би трябвало да забравяме, че сега е достигнал прайма си - въпреки всичко на 27 години даже бранителите стартират да поемат нападателната самодейност.

3. е още един забавен образец от Серия А, като неговите услуги са изискани от Аталанта. Поглеждайки резултата, започваме да се чудим дали в действителност е бранител - 10 гола и 7 асистенции. Робин явно не прости, въпреки и да има 17 точки.

2. Борна Баришич е още един рейнджър, както виждаме, те са на всички места. Хърватският футболист е наблегнал повече на асистенциите. Неговият актив от 5 гола и 13 асистенции го извежда на второ място в класирането с 18 точки.

1. Едва ли някой е подозирал, че дребният Анхелиньо ще успее да направи такива изненади и даже ще засрами някои нападатели. Испанецът е единствено на 24 години, почти 1.7 метра и има голямо предпочитание да поразява противниковата мрежа и го прави - 8 гола и 11 асистенции дават точковия актив от 19 и го слагат на тази позиция.

Победителят в това класиране остава стражът, който постоянно е на вярното място в вярното време -. Ако се чудите какво му е толкоз специфичното - 17 гола и 15 асистенции или резултат от 32 точки. Нищо чудно, че Рейнджърите имат проблеми - при тях бранителите означават голове, какво вършат нападателите, това остава тайнственост.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР