Отдавна е време за обединение на всички ляво мислещи хора

...
Отдавна е време за обединение на всички ляво мислещи хора
Коментари Харесай

Йотова: Отдавна е време за обединение на всички ляво мислещи хора в страната

Отдавна е време за обединяване на всички ляво мислещи хора в страната, съобщи вицепрезидентът. Имаше изострен недостиг от такова обединяване, тъй като в този момент има разпилени дребни партии, които не могат да упражняват въздействие нито като политика, нито като решение, защото остават отвън парламентарния живот. Има потребност от нов лесидренски развой – обединяване на левицата, с цел да има непоклатимост в ляво.

Така разяснява пред публицисти в Сухиндол основаването на нова лява политическа групировка вицепрезидентът, съобщи Българска телеграфна агенция. Това е належащо, тъй като за естествения политически живот е добре да има ляво, дясно и център, с цел да има същински конфликт на концепциите, който ще притъпи личностните нападки, борбата сред партиите, с цел да се регламентират същинските цели и да се тръгне напред. Надявам се, че тази нова групировка в ляво ще даде път на междинното потомство, на младежите, които имат друг взор, сподели Йотова. Лявата политика постоянно е била битка за човешки права, добави тя и изрази вяра, че е добре един ден дружно с Българска социалистическа партия България да има постоянна политическа левица и устойчиво посланичество в Народното събрание.

Вицепрезидентът счита, че след втори април разположението на политическите сили няма да бъде същото и ще има благоприятни условия за нови болшинства в идващото Народно заседание. Йотова уточни, че хората ще повярват на тези политически партии, които приказват за действителните проблеми, а не за това кой с кого ще се коалира. По думите ѝ един от значимите въпроси, който би трябвало да бъде в дневния ред на идващото Народно заседание, е въпросът за доброволчеството и статута на хората, които вземат участие в избавителните отряди от разнообразни организации при избавителните интервенции при бедствия и повреди.

В Сухиндол вицепрезидентът поздрави жителите на общината по случай празника Трифон Зарезан, тя взе участие в празничното шествие и се включи в ритуалното зарязване на лозята край града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР