Отдавна е известно, че ултра-преработените храни с високо съдържание на

...
Отдавна е известно, че ултра-преработените храни с високо съдържание на
Коментари Харесай

Консумацията на тези продукти водят до рак

Отдавна е известно, че ултра-преработените храни с високо наличие на захар, натрий, наситени мазнини и химикали могат да причинят затлъстяване, диабет и сърдечни болести.

Според изследване, извършено от френски и бразилски учени потреблението на ултра-преработените храни усилва риска от карцином с 12% и рак на гърдата с 11%. Какво съставлява ултра-преработената храна?

Това са артикули за всеобщо ползване: Хляб и хлебни произведения, газирани питиета, солени и сладки закуски, инстантни супи, пасти и така нататък

В първата част от публикацията през днешния ден ще ви представим 5 от 10-те продукта, които доста усилват риска от рак. И с цел да избегнете появяването на това заболяване, е по-добре да ги изключите от вашата диета.

Алкохол

Ето няколко статистически данни, които ви карат да мислите: единствено една алкохолна напитка дневно усилва риска от развиване на рак на гърдата с 5%, фаринкса - с 17% и хранопровода - с 30%.

Според проучванията процентът се усилва с повишаването на порциите. Например, при човек, който пие четири чаши алкохол дневно, рискът от появяването на разнообразни типове рак на гърлото се усилва пет пъти, написа zdrave.to. Учените също по този начин означават, че почти 5% от новите типове рак и 6% от смъртните случаи от тази болест по света могат да бъдат директно свързани с пиенето на алкохолни питиета.

Червено месо

Употребата на този артикул може да провокира рак на стомаха, червата и панкреаса. През 2015 година Световната здравна организация класира аленото месо като онкологично лекарство. Освен това учените от Университета в Лийдс, които са изследвали анализите на повече от 32 хиляди дами на възраст над 17 години, откриват следното: тези, които постоянно употребяват алено месо, имат по-голяма възможност да развият рак на дебелото черво.

Багети, самун, бял ориз

Според откривателите, даже в случай че човек в никакъв случай не е пушил, наличието в хранителния режим на храни с висок гликемичен показател усилва риска от рак на белите дробове с 49%.

Факт е, че сходно хранене усилва равнищата на кръвната захар и подтиква производството на инсулин. И нарасналите равнища на този хормон водят до риск от злокачествени неоплазми в белите дробове. Разбира се, не е нужно да се отказвате от всички въглехидрати. Просто включете пшеничен самун, необработен ориз и овес, елда, ечемик, царевица, ръж. А това са най-хубавите разновидности от плодове и зеленчуци с невисок гликемичен показател: аспержи, домати, лук, ябълки, грейпфрут, фасул, моркови, тиквички, краставици, сладки, ягоди и круши.

Много горещо кафе

Разбира се, самата напитка кафе (или чай) не е канцерогенна. Важна е температурата на напитката. Ако е доста висока, може да провокира рак на хранопровода. Редовното консумация хранопровода с гореща течност е по-вероятно да докара до развиването на израстък. Между другото, учените са потвърдили, че в случай че в допълнение към кафе, човек употребява алкохол и цигари, рискът от онкология ще се усили 5 пъти.

Бонбони

В едно изследване бе открито, че дамите, които употребяват огромни количества бонбони, покачват риска от рак на гърдата с 27%. Увеличаването на равнището на глюкозата и инсулина в кръвта усилва производството на естроген, което може да докара до онкологични болести.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР