Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет. Тази дъвка да

...
Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет. Тази дъвка да
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Идването на Зеленски е заради компромиса ни да създадем правителство


„ Отдавна е подаден отводът ми от имунитет. Тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков, а през днешния ден сутринта го е завел. “

Това съобщи пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Благодарение на това, че бяхме водачи на промяната на правосъдната власт, която беше в Плана за въстановяване, Европейска комисия преди два дни предложи механизма за България да отпадне. Лидерството беше на ГЕРБ и с помощта на ГЕРБ това се случи. Така че имало смисъл да създадем държавно управление и не съдружно болшинство. Идването на президента Зеленски се случи въз основата на компромис, който направихме - да отстъпим нашия мандат, да отстъпим премиерското място, с цел да се сътвори държавно управление. Иначе такова посещаване нямаше да има ", добави Борисов.

" Искам да благодаря на Делян Добрев, Христо Гаджев, с помощта на тяхната изключителна, ефикасна работа в последните няколко дни по време на комисии и в зала ние сформирахме големи болшинства по отношение на декларацията в поддръжка на Украйна, деблокирането на запаса, по отношение на бъдещето взаимно с Европейска комисия, за жалост невъзможността да се употребяват реакторите в АЕЦ " Белене ", а и това влиза в цялостен унисон с нашето виждане за седми и осми реактор в АЕЦ " Козлодуй " с нова модерна западна технология IP 1000 реактор. Не беше почтено ние да пазим кворума, да участваме в комисиите по това време, а някои да тичат да си вършат селфита ", сподели той.

" Искам да благодаря на Мария Габриел за изключителната работа, на акад. Николай Денков, когато похвали държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиера Корнелия Нинова, тъй като от вчерашните ми диалози и на четири очи с президента Зеленски и с външния министър и с останалите сътрудници разбрах, че през тези години ние сме изнасяли голямо количество оръжия. Как е прикривано, най-вероятно през комисионерите, оставям на интелигентността на българските жители. Факт е, че тогава е изнасяно голямо количество оръжие. Оръжие бе непосредствено за Украйна с медиатори, което е най-голямата им компетентност. Вчера елиминирахме медиаторите, това стана ", акцентира водачът на ГЕРБ.

" Беше много занимателно, настроението беше доста хубаво и фактически с Кирил Петков бяхме дружно и точно преглъщайки и его, и самовлюбеност показахме, че дружно можем да реализираме триумфи. Този е огромен триумф за България още повече като видяхме срещата при президента Радев. Убеден съм, че няма човек сега в Европа, Америка, в нашите евроатлантически сътрудници, където да има подозрения за това какъв брой устойчиво България стои в това семейство и какъв брой несигурно е стояла преди месеци. Беше регистрирано, че във времето на кабинета " Петков ", в което външният министър Кулеба се разхождаше в коридорите и не го пуснаха вътре, с цел да не си счупят обединението с Българска социалистическа партия, ние сега нямаме коалиция, а механизъм за съдействие и с помощта на плаващите болшинства, благодаря за Зеленски, че се срещна и с опозиционните партии - Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, които работиха и помагаха ", счита Борисов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР