Отдавна Джо Байдън не беше толкова бесен. Мина много време

...
Отдавна Джо Байдън не беше толкова бесен. Мина много време
Коментари Харесай

Америка започна да спасява демокрацията от демократите

Отдавна Джо Байдън не беше толкоз гневен. Мина доста време (по-точно никога), откогато той извика от трибуната „ Разбирам що е власт “ и даде обещание да не разреши на Доналд Тръмп да получи достъп до същата тази власт. И има доста съществени аргументи за неговата гняв, които е потребно за нас в Русия да разберем.

Нека се опитаме да отделим това, което е значимо за нас, от занимателната американстика. Да, наблюдението какво се случва в някогашната единствена суперсила, нейните спазми и колапс, също е належащо и потребно нещо. Но от време на време измежду американската екзотика се срещат обстановки, които дават добър урок на всички.

И по този начин, цяла тирада - и напълно отдадена на Тръмп. Джо Байдън говореше (и крещеше) в колежа “Монтгомъри ” в щата Пенсилвания, само че събитието беше несъмнено авансово като „ тирада във Фордж Вали “, т.е. Долината на ковачниците. Самата котловина в действителност е на петнадесет благи от колежа, само че в нея няма място за речи: хълмове и гори. И символичното значение на тази област в американската история е, ами, почти като Сталинград, т.е. когато няма къде да се отстъпи повече и оттук насетне единствено напред. В долината Джордж Вашингтон, надвит от британците, прекарва студените и гладни зимни месеци на 1777-1778 година с огромни компликации, възстановявайки армията си - и в последна сметка извежда войските си до победа през лятото.

И по този начин, смисълът на речта на Байдън е, че „ няма земя оттатък Волга “, демокрацията в Съединени американски щати би трябвало да бъде избавена. Нека повторим: американистиката е належащо нещо, само че дано не навлизаме в задгранични дреболии като обстоятелството, че чиновниците на акцията на Байдън не виждат никакви изгоди в диалозите за стопанската система, да не приказваме за полемиките за събитията в Украйна и Близкия изток. По-добре е демократите да мълчат за всичко това. И да насочат диалога към нещо в действителност съществено, т.е. към невиждано изострена битка за самия смисъл що е Америка. За демокрацията.

Нека забележим по какъв начин го виждат те. „ За разлика от други страни, Америка не е построена върху народност, вяра, география, ние сме единствената нация в историята на света, построена върху концепция. “ Интересно, нали? Е, продължавайки да изтъквам Байдън, една от тези хрумвания е ясна, че „ всички мъже и дами са основани равни “.

На какви хрумвания градят своята Америка последователите на Байдън, т.е. демократите, и по какъв начин някои от тези хрумвания са свързани с равенството? Тук е потребно да обърнем внимание на дивия скандал, който тресе страната към този момент няколко седмици. И в случай че страната съвсем не видя „ сталинградската “ тирада на Байдън, то всички към момента гневно разискват случая с Клодин Гей.

Говорим за първия черен президент на Харвардския университет в историята, която устоя към шест месеца и беше изхвърлена след скандал, свидетелства в Конгреса и доста други. Формалната причина е, че тази образцова либералка е изплагиатствала личните си научни писания, както и фактът, че не е защитила категорично еврейските студенти от издевателството на други студенти, които са се оповестили за Палестина. Това е сериозна история, тъй като това е Харвард, стандартът на обучение и ковачницата на елита, а също и тъй като в действителност Клодин беше свалена от солидната опозиция на американците против самата концепция, върху която демократите се пробват да изградят Америка.



Това е единствено една от концепциите на демократите, само че е основна. Нарича се “Разнообразие, правдивост и включване ”. Говорим за налагане на квоти освен в учебните заведения и университетите, само че и във всевъзможни обществени и частни офиси и предприятия за хора с друг цвят на кожата, дами, представители на ЛГБТ-общността и други, всички с изключение на белите, хетеросексуални и вярващи в Бог, като цяло, с изключение на гласоподавателите на Тръмп. Тоест триумфът в живота в утрешната Америка би трябвало да се печели не посредством гений, работа и заслуги, а въз основа на въпросник. Или, както сподели Илън Мъск оня ден: „ Дискриминация въз основа на раса, което е задачата на “Разнообразието, справедливостта и включването ” - това дословното е определението що е расизъм “.

Гневът на демократите по отношение на разкарването на Клодин Гей е пояснен в подробна и паническа статия, която ни споделя, че в цялата страна десетки мощни корпорации, адвокатски адвокатски фирми, съдии от Върховния съд и просто деятели безмилостно преследват всеки, който постанова този расизъм и друга квотна система за " потиснатите ", т.е. “Разнообразие, правдивост и включване ”. Компании, университети и учебни заведения са залети със правосъдни каузи против този формален расизъм. Тоест това въстание се бори за същата американска концепция, че хората се раждат равни. И Тръмп не е измислил и режисира това, няма нищо общо с предизборната му акция. Просто най-сетне половината Америка съществено се разпалва против основните хрумвания, които бяха принудително налагани от другата половина на Америка. Бунтува се хубавичко и ловко. Добър урок за всевъзможни гневни идеолози и трансформатори на обществото по собствен усет.

И този протест за демократите в действителност е някакъв Сталинград, когато няма къде да се отстъпи и би трябвало да буйстват, да изнасят заплашителни речи и да назовават Доналд Тръмп с всевъзможни имена.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР