Отдавна българската съдебна система не се нуждае от меч, а

...
Отдавна българската съдебна система не се нуждае от меч, а
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Отдавна българската съдебна система не се нуждае от меч, а от скалпел

" Отдавна българската правосъдна система не се нуждае от меч, а от скалпел. Съмнявам се в компетентността на хората, които организират тази промяна. Те не знаят по какъв начин се случват нещата в правосъдната система ", това съобщи в „ Твоят ден “ по Nova News общественият психолог Росен Йорданов със стаж в системата на Министерство на вътрешните работи.

Според него остава подозрението, че тази правосъдна промяна и закриването на спецсъд и спецпрокуратура е политически акт без съществени юридически причини.

" Не разбрах въз основата на какъв разбор е това искане, с изключение на на политически причини ", сподели още Росен Йорданов.

" Със сигурност българските жители изпитват остра липса на правдивост. Един от главните проблеми е общественото неравноправие. До рискова радикализация може да докара обедняването на междинната класа и дребните бизнесмени, този развой не се следи ", означи и общественият антрополог Харалан Александров.

За Александров съществуват дребни консолидирани ядра, които желаят съответно нещо - да завладяват правораздаването в България за практикуване на власт.

" В момента имаме задоволително доказателства, че правосъдната ни система е задоволително самостоятелна и самостоятелна. Тя е власт сама по себе си, има лични механизми за регулация и съумява да даде отпор в някаква степен на политическите попълзновения ", счита общественият антрополог.

Според него има мощен мотив за какво прокуратурата би трябвало да остане самостоятелна и отвън правосъдната власт, тъй като е явно, че прокуратурата се разпознава с същинската власт, с репресивната власт, която това ръководство не може същински да завземе, макар че има предпочитание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР