Отдаването на Централна жп гара в Пловдив на концесия е

...
Отдаването на Централна жп гара в Пловдив на концесия е
Коментари Харесай

Московски: Отдаването на жп гарата в Пловдив на концесия е много добър пример

Отдаването на Централна жп гара в Пловдив на концесия е един доста добър образец за публично-частно партньорство, като ангажимент на концесионера е да направи вложения в размер на 12 милиона лв.. Седем милиона лв. към този момент са вложени в плана. Това сподели министърът на превоза Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила при откриването на реставрираната Централна жп гара в Пловдив. На церемонията участва и министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила.

Московски сподели, че изгодите за страната са закрепена концесионна такса плюс % от приходите, а след приключването на концесията собствеността остава на страната. В гарата е построен извънредно съвременен център за видеонаблюдение, от който се следи целия регион към гарата, в това число и подлеза. Този център е възложен на Министерство на вътрешните работи, там към този момент работят петима чиновници, сподели министър Радев.

Сградата, която е монумент на културата и е строена при започване на предишния век по план на виенски архитекти, претърпя цялостна реституция, траяла една година, с цел да може през днешния ден да заблести в своята първична хубост. Всичко е правено въз основата на остарели фотоси и остарели планове открити във Виена, с цел да може да бъде направена по този начин както е била преди. Запазени оптимално са стоманените структури, възобновени са покривите и навесите, възобновена е и царската чакалня, а полилеите са ремонтирани в Англия.

Пловдив придобива все по-голяма значимост като транспортен мултимодален възел за страната, сподели още Ивайло Московски.

Той добави, че с изключение на възобновената ЖП гара, Национална компания железопътна инфраструктура /НКЖИ/ е на финала на подготовката на фаза 1 от плана за жп възел Пловдив, който е на стойност 100 милиона лв. и касае покачване на коловозната инфраструктура при прекосяването на влаковете през града, а това доста ще облекчи напредването в града. По думите му до месец и половина следва и подписването на контракта с определения концесионер за летище Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР