Отдаването на имоти под наем чрез онлайн платформи като Airbnb

...
Отдаването на имоти под наем чрез онлайн платформи като Airbnb
Коментари Харесай

Трябва ли Airbnb и Booking да влязат в туристическите регулации?

Отдаването на парцели чартърен посредством онлайн платформи като Airbnb и Booking не е туристическа услуга, тъй като се предлага напълно друг артикул. Ние не предлагаме услугите на обичайните хотели. Това сподели Борис Павлов, създател и изпълнителен шеф на Flat Manager, в предаването „ Бизнес старт “ с водещ Христо Николов по отношение на предлагането тези парцели наложително да се категоризират като места за настаняване по Закона за туризма.

" Потребителите на нашия артикул са разнообразни. Те търсят по-различно преживяване от хотелските услуги. Клиентите желаят да разполагат с удобствата на един апартамент като кухня, пералня и други, които не намират в хотелите ".

Иван Велков, ръководител на Българската фасилити мениджмънт асоциация и член на УС на Българската стопанска камара (БСК), също изрази мнение, че това не е туристическа услуга.

„ Концепцията да се отдават парцели чартърен в България изостава като размери, жанр и положителни практики от редица други европейски страни. Това е коренът на казуса “.

Според него казусът е в недостига на естествени пазарни връзки.

По думите му краткосрочното отдаване чартърен е комерсиална активност.

" Ние имаме проблем в ръководството на постройките. Негативните връзки към част от тази активност се появяват, когато ползвателите на услугата не съблюдават общоприети правила за звук. Негативите от това няма по какъв начин да бъдат позволени с категоризация на парцела ".

Павлов разяснява, че множеството притежатели на тези парцели са физически лица и заплащат заможен налог и такса боклук.

„ Ако предлагането бъде признато, притежателите ще имат непостижими отговорности ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР