Отдадохме почит на милионите, дали живота си в борбата срещу

...
Отдадохме почит на милионите, дали живота си в борбата срещу
Коментари Харесай

Да спрем опитите за подмяна на историята

„ Отдадохме респект на милионите, дали живота си в битката против фашизма и да има мир в Европа. Нека се противопоставим на днешните прояви на фашизъм. Нека спрем опитите да се подменя историята и да се заличава нашата памет. Да не забравяме, че основополагаща цел на Европейски Съюз е да предизвиква мира в Европа и света. Ние желаеме мир! ”.
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която дружно със зам.-председателя на партията и лидер на евролистата Кристиан Вигенин и претендентите за евродепутати Цветелина Пенкова, проф. Румен Гечев и Гергана Алексова, взе участие в церемонията по издигане на флага на Европейски Съюз пред президентството във връзка Деня на успеха и на Европа.
" Ще създадем положителна, мощна акция, с ясни послания ", с високо вдигнато чело и чакам по-добри резултати, разяснява Кристиан Вигенин, който сложи венец пред паметника на Незнайния войник.
" Отдадохме респект и положихме цветя и венци в памет на починалите герои пред паметника-костница в " Лозенец ". Никой не е пропуснат, нищо не е забравено. Денят на Европа е роден с помощта на Деня на успеха. И нямаше да има Ден на Европа, в случай че го нямаше Денят на успеха! ", акцентира Борислав Гуцанов, лидер на листата във Варна и Шумен.  
" Честваме историческия мост от края на най-черния интервал в историята на човечеството - Втората международна война до началото на обединена Европа ", съобщи и водачът на столичните социалисти Диана Тонова.
Социалистите от цялата страна се включиха в честването на 9 май - Денят на успеха и Денят на Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР