Отчужденият син на краля изненадващо се завръща в Тайланд след 27 години

...
Отчужденият втори най-голям син на краля на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн
Коментари Харесай

Отчужденият втори най-голям син на краля на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн направи неочаквано посещение в страната, първото му от почти три десетилетия, при завръщане, което изненада мнозина в кралството.

Vacharaesorn Vivacharawongse, 42, който живее и работи в Съединените щати, посети дневен център за деца в неравностойно положение в Банкок във вторник.

„Радвам се да се върна в Тайланд, бях топло посрещнат. Отсъствах дълго време, 27 години“, каза Вахараесорн пред репортери във Фондацията за грижа за децата от бедните квартали.

Vacharaesorn е вторият от четиримата синове на крал Vajiralongkorn, 71, и втората му съпруга, Yuvadhida Polpraserth, за които той се жени през 1994 г. и по-късно се развежда.

Vacharaesorn, майка му и братя и сестри бяха отчуждени след раздялата и той не притежава официална кралска титла.

Кралският дворец не е публикувал официална информация или публичен коментар за посещението му.

Пътуването на Vacharaesorn до родината му идва в труден момент за кралското семейство, след като най-голямото дете на краля, 44-годишната принцеса Bajrakitiyabha, беше хоспитализирано в безсъзнание през декември, след като колабира поради сърдечен проблем.

Vacharaesorn посещава Фондацията за грижи за деца от бедните квартали в Банкок на 8 август. Vacharaesorn посещава Фондацията за грижи за деца от бедните квартали в Банкок на 8 август. Athit Perawongmetha/Ройтерс

През януари дворецът каза в изявление, че Баджракитиябха е страдала от тежка сърдечна аритмия поради възпаление, причинено от микоплазмена инфекция, и лекарите са използвали поддържаща система, за да поддържат функционирането на сърцето, белите дробове и бъбреците.

Няма ясен наследник на краля.

Ваджиралонгкорн, който е роден през 1952 г., се възкачи на трона през 2016 г. след смъртта на баща си, крал Бумибол Адулядет, който управляваше седем десетилетия.

Кралят е бил женен четири пъти – за Соамсавали Китиякара през 1977 г., Ювадхида 17 години по-късно, Шрирасми Сувади през 2001 г. и кралица Сутида, бивш генерал и заместник-командир на командването на кралската гвардия, за която той се ожени дни преди коронацията си през 2019 г.

Той има седем деца от браковете си – две дъщери и пет сина – само един от които е официално признат за принц.

Сестрата на Vacharaesorn, принцеса Сириванавари, по-късно беше добре дошла обратно в Тайланд след тяхното отчуждение и е моден дизайнер и конник.

Тя често е била виждана публично с краля и кралицата и по време на масови антиправителствени протести през 2020 г. каза пред CNN, че Тайланд е мирна страна, като каза, че „ние обичаме тайландския народ, независимо от всичко“.

Завръщането на сина на краля беше посрещнато изненадано в Тайланд.

Снимка на Vacharaesorn в тук-тук в Банкок, която той сподели на страницата си във Facebook, беше прегледана повече от 40 000 пъти, а видеото, показващо пристигането му на главното летище Suvarnabhumi в Банкок, беше широко разпространено в социалните медии.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР