Отчитаме първи крачки от края на третата вълна. Това обяви

...
Отчитаме първи крачки от края на третата вълна. Това обяви
Коментари Харесай

Здравният министър заговори за край на третата вълна на COVID-19

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна. Това разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов при започване на постоянния брифинг на управляващите.
" 680.5 на 100 000 е дневната заболеваемост сега, хоспитализациите понижават и при неусложнените случаи, и при интензивното лекуване ", регистрира той. Министърът акцентира, че трендовете са доста нежни, само че въпреки всичко са отчетливи.
Запазва се и наклонността броят на новозаразените да е относително непосредствен до броя на излекуваните пациенти.
" На процедура това, което чакахме да се случи - задържане и спад ", е налице, сподели и основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев . По думите му България към този момент е на девето място по заболеваемост в Европа, само че на второ място по смъртност, след Унгария.
 Няма да бъдат спирани имунизациите с AstraZeneca у нас Няма да бъдат спирани имунизациите с AstraZeneca у нас
Прилагането на имунизацията на AstraZeneca ще продължи у нас. Тя обаче ще се ползва с нараснало внимание измежду дамите под 60 години, така ка...
" Трудният баланс сред това да не са толкоз строги ограниченията и това да преминем висшата точка на вълната е налице ", заключи Кунчев. Той предизвести, че това не би трябвало да ни успокоява, защото към момента има доста хора в болница и интензивни структури.
" Тенденциите са нежни, спадът на заболеваемостта е единствено със 7% на двуседмична база, което единствено чертае наклонност, само че не бих споделил, че тя е трайна ", сподели председтелят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски . Той се причисли към изявленията на сътрудниците си, че има спад, само че прикани всеки да не не помни персоналната си отговорност.
Очаквайте детайлности!
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР