Отчитаме на национално ниво спад в извършените престъпления, които дават

...
Отчитаме на национално ниво спад в извършените престъпления, които дават
Коментари Харесай

Маринов отчете спад на битовата престъпност

Отчитаме на национално равнище спад в осъществените закононарушения, които дават статистиката на битовата престъпност, това са закононарушения срещу личността и закононарушения срещу собствеността на жителите. Имаме спад и то в съществени размери. Това сподели вътрешният министър Младен Маринов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Можем да кажем, че доста повишихме подвижността и опцията за бърза реакция при осъществени закононарушения, уточни още Маринов.
Министърът на вътрешните работи напомни, че е била издадена заповед, основана група от управителни чиновници, които да възнамеряват, управляват, проучват и подхващат спомагателни дейности във връзка с осъществяване на държавната задача за понижаване равнищата на битовата или стандартната престъпност.
„ Мобилните групи започнаха да работят. Може би след първата година от тяхната работа направихме разбор, надградихме тяхната активност като разширихме състава на тези групи и включихме оперативни служащи и служащи по икономическа полици, охранителна, пътна полиция. Подобрихме и връзката с кметовете и локалните органи на власт, тъй че да направляваме от една страна и процеса дали това се случва и дали действително водят до резултати тези срещи”, изясни Маринов пред депутатите. Той сподели, че от този месец към тези мобилни групи включват и чиновници на противопожарна отбрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР