отчита успешен туристически сезон, сравним с нивата преди COVID-пандемията, благодарение

...
отчита успешен туристически сезон, сравним с нивата преди COVID-пандемията, благодарение
Коментари Харесай

Успешен сезон и нови предизвикателства: Царево с признание на Черноморските награди 2024

регистрира сполучлив туристически сезон, съпоставим с равнищата преди COVID-пандемията, с помощта на усилената работа на локалната власт. Тази интензивност не остана незабелязана – на идните Черноморски награди 2024, които ще се проведат на 6 септември в Приморско, Общината ще бъде отличена за своите достижения .

Въпреки че туристическият сезон бележи високи резултати, локалната власт отбелязва и понижена покупателна дарба измежду туристите , която се дължи на продължаващата политическа рецесия в страната. Приоритет на Общината е обезпечаването на непорочност, инфраструктура, опазване на здравето и развлекателни стратегии за всички гости.

С амбициозни инфраструктурни планове на стойност над 20 милиона лв. , общината цели да усъвършенства изискванията за живот и туризъм в района. Сред главните начинания са построяването на нов Медицински център, съвременна спортна зала и реставрация на основни пътни артерии. Фокусът е върху възобновяване на потърпевшите от наводненията обекти и битката с противозаконните постройки, които основават нелоялна конкуренция на локалните хотелиери.

През 2025 година Царево възнамерява да предложи нова културна и фестивална стратегия , която да притегля туристи и отвън дейния летен сезон. Събития ще бъдат проведени освен в общинския център, само че и в по-малките обитаеми места като Ахтопол, Лозенец, Синеморец и селата в Странджа .

Царево продължава да се развива като значим морски и туристически център , като локалната власт поставя старания за стабилно развиване и възстановяване на качеството на живот в района.

Младежка безработица се усилва: Пловдив и Благоевград с най-вече регистрирани

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР