Отчита се спад на пазара за потребителска електроника и продажбите

...
Отчита се спад на пазара за потребителска електроника и продажбите
Коментари Харесай

Предупреждение: Възможен е недостиг на нови компютри на пазара по Коледа

Отчита се спад на пазара за потребителска електроника и продажбите на смартфони и компютри през последното тримесечие на годината, съобщава Gartner.

Според оповестените данни общите продажби на електронни джаджи са спаднали с 6.8% по отношение на същия интервал на предходната година. 

Интересното е, че търсене има, само че предлагането страда от засилващия се дефицит на съставни елементи, който от своя страна води до поддържане на малко бройки от даден модел, закъснели продуктови представяния и още по-закъснели доставки.

В сферата на смарт телефоните Samsung наподобява относително незасегната и е съумяла да задържи тъкмо 20.2% от международния пазар на телефони. 

Проблемите в промишлеността обаче се отразяват съществено на Xiaomi и компанията изпада до третата позиция що се отнася до пазарен дял, отстъпвайки второто място на Apple, която е с дял от 14.2%.

От Gartner разкриват, че в огромна степен са били наранени продажбите на по-евтини смарт телефони, до момента в който премиум моделите са траяли да се продават доста добре. 

Отчасти това е повода и за размяната на местата сред Apple и Xiaomi. 

Агенцията също предизвестява, че може да имаме съществени проблеми с намирането на нови компютри около Коледа, и предвижда, че проблемите на пазара могат да останат най-малко до края на 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР