Отчетите за дейността на Агенцията са внесени съгласно изискването на

...
Отчетите за дейността на Агенцията са внесени съгласно изискването на
Коментари Харесай

Парламентът прие годишните отчети за дейността на БТА за 2020 г., 2021 г. и 2022 г.

Отчетите за активността на Агенцията са импортирани според условието на член 16 от Закона за Българската телеграфна организация. В тях се съдържа информация за активността на Агенцията, ролята на медийния пазар, интернационалните контакти, финансовото положение, действието на Националния пресклуб и мрежата от районни пресклубове на Българска телеграфна агенция, се показва в отчета на Комисията по културата и медиите в Народното събрание.

По закон Българска телеграфна агенция е единствен формален източник на информация от България и света за държавните институции. На тях Агенцията дава гратис пакет осведомителни услуги, отбелязва парламентарната комисия.

Отчетът за 2020 година е за интервала на ръководство на Агенцията от предходния общоприет шеф Максим Минчев и беше утвърден със 109 гласа " за ", без " срещу " и един " въздържал се ".

За 2021 година и за 2022 година докладите са в нов формат, в табличен тип и са посочени съответните стъпки по съответните действия за реализиране на пет стратегически целта: независимост, истина, познание, общественост, памет, се показва в отчета. Отчетите на Българска телеграфна агенция за 2021 година и 2022 година бяха признати единомислещо със 120 гласа " за ", без " срещу " и " въздържал се ".

Българска телеграфна агенция към този момент има сътрудник във всеки регионален град в България. Извън страната до неотдавна имаше единствено един сътрудник в Брюксел. В момента има репортери с пресклубове в Скопие, Анкара и Букурещ. Планът е да има такива в Белград и Атина. Отложено бе откриването на пресклуб в Белград, с цел да се открие подобен в Одеса. Благодарение на кореспондента в Украйна има информация какво се случва с нашите сънародници там. Стремежът е да се изпратят репортери тук-там с огромни български общности, се показва в отчета на парламентарната медийна комисия.

Финансовите доклади на Българска телеграфна агенция показват информация за положението и изменението на активите, пасивите, приходите и разноските, направени при съблюдаване на нормативните условия и счетоводната политика, като показват имущественото и финансово положение на Агенцията, написа още в отчета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР