Отчаяно желаейки да спасят своите синове и съпрузи от фронтовата

...
Отчаяно желаейки да спасят своите синове и съпрузи от фронтовата
Коментари Харесай

Рускини притискат Кремъл, искат да спасят съпрузите и синовете си от фронта

Отчаяно желаейки да спасят своите синове и съпрузи от фронтовата линия в Украйна, съветските дами оказват напън върху Кремъл, което е следващият знак за ширещото се неодобрение, провокирано от войната, съобщи Bulgaria on air.

Усилията на съпруги и майки се разраснаха, откакто на 21 септември Владимир Путин подреди да бъдат призовани 300 000 резервисти, което принуди управляващите да им извърнат внимание. Регионални губернатори се срещнаха с деятели и дадоха обещание да оказват помощ, а съветският президент възнамерява да организира лично съвещание с тях още тази седмица.

С напредването на деветия месец на войната напъните на Путин да защищити популацията си от последствията от сраженията тук-там изчерпват опциите си и Кремъл се стреми да понижи въздействието им, където може. Властите дават обещание парични и други помощи за фамилиите на призованите и се ангажират да се погрижат за вярното им екипиране и обгрижване.

Протести против изпращането на мобилизирани родственици на фронта се организират в най-малко 15 района, като най-големите са наоколо до границата с Украйна, съгласно данни, събрани от Verstka, самостоятелна медия, която е една от дребното, отразяващи придвижването. Обикновено настояванията на фамилиите не са политически, а се концентрират върху това да се подсигурява, че мъжете им ще получат уместно образование и екипировка и че за тях ще се поставят грижи на фронта.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР