Отчаяни палестинци се борят за бягство от северната част на

...
Отчаяни палестинци се борят за бягство от северната част на
Коментари Харесай

На живо: Израел подготвя сухопътна атака срещу Газа, докато палестинците бягат

Отчаяни палестинци се борят за бягство от северната част на Газа в събота или се скупчват от хиляди в основна болница в целевата зона с вярата, че ще бъдат пощадени, до момента в който Израел ускорява предизвестията за идна атака по въздух, земя и море след смъртоносното вилнеене на бойците на Хамас в Израел преди седмица. Израел пусна листовки от въздуха и удвои предизвестията в обществените медии за над 1 милион поданици на Газа да се реалокират на юг, до момента в който Хамас прикани хората да останат по домовете си. Следете нашия блог онлайн за най-новите разработки. Всички часове са парижко време (GMT + 2).

12:30 сутринта: Иран предизвестява за „ далечни последствия “, в случай че Израел не спре

Иран предизвести в събота, че в случай че „ военните закононарушения и геноцид “ на Израел не бъдат спрени неотложно, „ обстановката може да се развие отвън надзор и да рикошира с дълбоки последствия ", задачата на Техеран към Организация на обединените нации в Ню Йорк разгласява на X.

" Ако военните закононарушения и геноцидът на израелския апартейд не бъдат спрени неотложно, обстановката може да излезе отвън надзор и да рикошира широкообхватни последствия — отговорността за които е на Организация на обединените нации, Съвета за сигурност и страните, насочващи Съвета към задънена улица “, се споделя в обявата.

12:13 сутринта: Петима ранени при израелски удари по летището в Сирия, се споделя екран

Израелски удари бяха ориентирани към летището на следения от държавното управление сирийски град Алепо, ранявайки петима души в събота, сподели боен наблюдаващ, дни откакто сходен удар удари летищата в Алепо и Дамаск.

Въздушните удари бяха нанесени " от посоката на морето ", сподели Рами Абдел Рахман, който управлява Сирийската обсерватория за правата на индивида, пред AFP, без да прецизира дали петимата ранени са цивилни.

Министерството на защитата на Сирия също удостовери ударите след среднощ в неделя. < h2> Ключови събития от събота, 14 октомври:

Стотици хиляди палестинци се бориха в събота да избягат от региони в Газа, обект на израелски бомбардировки, откакто Израел предизвести жителите на север да се изтеглят преди предстоящата сухопътна атака.

Израелските въздушни удари против Газа са умъртвили минимум 324 души през последните 24 часа, заяви здравното министерство на територията. I

Общо 2215 души са били убити в Газа на фона на продължаващите удари, които последваха офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври, при която починаха 1300 души.

Президентът Джо Байдън беседва в събота с палестинския президент Махмуд Абас и израелския министър председател Министър Бенямин Нетаняху прикани водачите да разрешат филантропична помощ за района и удостовери поддръжката си за напъните за отбрана на цивилните.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР