Отбраната на връх Шипка е един от най-ярките епизоди в

...
Отбраната на връх Шипка е един от най-ярките епизоди в
Коментари Харесай

Патриарх Кирил: ​Отбраната на Шипка е един от най-ярките епизоди във войната

Отбраната на връх Шипка е един от най-ярките епизоди в Освободителната война. Това сподели Московският и на цяла Русия патриарх Кирил в слово, което произнесе на връх Шипка.

 © Българска телеграфна агенция
По думите му 140 години ни отделят от Шипченската епопея, само че светлите облици на воините-освободители не изчезват от националната памет и всяко последващо потомство на православни християни с живо внимание и автентичен интерес още веднъж открива историята на Освободителната война. Според него причина за това е неповторимият жертвен темперамент на тази война.

" Няма по-голяма обич в сравнение с тази, която поставя душата си, за свободата на другите ", сподели патриарх Кирил, допълвайки, че хиляди руснаци са отдали живота си за спасението на хора, с които имат обща православна религия.

Руският патриарх посочи, че на едно такова място като връх Свети Никола не може да не се усети особеното снизхождение. Той се надява показалата се преди 140 години духовна връзка сред народите на Русия и България да остане нерушима през всички времена и да откри израз в братското единодушие. " Да запазим православните полезности и православните обичаи на нашите предшественици ", прикани патриарх Кирил. Московският и на цяла Русия патриарх приветства всички присъстващи със забележителната годишнина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР