Отбраната на Ислямска държава рухна, сирийската армия си е върнала

...
Отбраната на Ислямска държава рухна, сирийската армия си е върнала
Коментари Харесай

Извънредно! Рухна отбраната на ИДИЛ, сирийската армия изхвърли терористите от Дейр ез-Зор и освободи изцяло стратегическия град

Отбраната на " Ислямска страна " рухна, сирийската войска си е върнала контрола върху Дейр ез-Зор, оповести държавната телевизия на Сирия, съобщи BBC. „ Градът е изцяло освободен от терористи и те отстъпват към Ефрат “, е обявила малкия екран.

Начело с " Тигрите " и 4-та механизирана дивизия сириаската войска е траяла своето нахлуване от наскоро освободения регион Ал Хамидия към Шейх Ясин.

Скоро след началото на офанзивата армейците са раздрали защитата на ИДИЛ в Шейх Ясин и изцяло са освободили този регион.

Освен това въоръжените сили на Сирия с поддръжката на съветските Върховен касационен съд са взели под собствен надзор регионите Ал Баайн и АбуАбед, а са освободили Ал Рашидии и Ал Арди.

В хода на боевете са унищожени голям брой джихадисти и военна техника.

Градът бе под контрола на „ Ислямска страна “ от 2014 година Той е от стратегическо значение за групировката поради разположението му покрай границата с Ирак.

Сирийската обсерватория за човешки права също удостовери, че държавните сили са поели контрола над града след продължителни сражения.

" Сирийските въоръжени сили би трябвало да бъдат поздравени с освобождението на този извънредно значим пункт. По създание това беше военната столица на терористите. Сага стартира заключителната фаза по унищожаването и цялостното прогонване на джихадистите от територията на цяла Сирия ", разяснява военният специалист Владимир Козин.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР