Отбраната е нещо, което наистина свързва, защото тя е обща

...
Отбраната е нещо, което наистина свързва, защото тя е обща
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов обяви сериозно увеличаване на парите за отбрана

Отбраната е нещо, което в действителност свързва, тъй като тя е обща идеология, общо изпитание, ориентирано към една доста сериозна цел, а точно суверенитет, самостоятелност, опция независимо да взимаш решение. Това сподели в изявление за предаването „ Преди всички “ ръководителят на парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов във връзка на днешното съвещание на Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политиката за сигурност и Общата политика за сигурност и защита.

Относно положението на въоръжените сили в България, ген. Попов, сподели: Ще се създадат нужните старания и ще се дискутират, в това число и на интерпарламентарната конференция през днешния ден, какво, по какъв начин, до къде, с цел да може да се построят способни формирования, които да могат да бъдат употребявани по решение на Европейски Съюз./.../ До 2024 година би трябвало да имаме към 3 милиарда лв. за защита, което е два пъти повече от тази година.

Въпросът е доста по-сериозен – по какъв начин ще използваме тези финансови запаси, които са заделени, тъй като е явно, че 2017-а година не успяхме да го създадем. Надявам се, че през 2018-а година, когато отново са планувани към 400 млн. за превъоръжаване, тези финансови средства ще бъдат усвоени, с цел да може в действителност да тръгне процесът. С тези 400 млн. е планувано 200 млн. да отидат за Военновъздушните сили, като това ще са вноски всяка година за придобиването на нов вид военен аероплан, а останалите пари са за Военноморските сили и има заделени средства за поддържането на МиГ-29.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР