Отборната надпревара Laver Cup между Европа и останалата част от

...
Отборната надпревара Laver Cup между Европа и останалата част от
Коментари Харесай

Laver Cup влиза официално в календара на ATP

Отборната конкуренция Laver Cup сред Европа и останалата част от света ще стане публично съревнование от календара на ATP, оповестиха от мъжката тенис асоциация. Докато бе извънредно известна в първите си две издания пред препълнените трибуни в Прага и Чикаго, съревнованието, подкрепено от Роджър Федерер, бе считано по-скоро за новобранец.

Тазгодишното издание в Женева през септември няма да носи точки за ранглистата, само че новината през днешния ден значи, че събитието ще получи същата логистична поддръжка, както и останалите шампионати от календара на ATP. „ Екипът на Laver Cup е извънредно разчувствуван по отношение на това партньорство с ATP”, съобщи Тони Годсик, президент и основен изпълнителен шеф на мениджърската компания на Федерер TEAM8 и президент на Laver Cup.

„ Винаги е било наша упоритост да изградим Laver Cup и да достигнем до съдействие със международния тенис - това съдействие с ATP след две издания на конкуренцията е отзив за нашата визия за развиване “, добави той. В миналогодишното издание на Laver Cup европейският тим бе воден от Бьорн Борг, а измежду тенисистите, взели присъединяване бяха Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, които се изправиха против капитана на международния тим Джон Макенроу и Ник Кирьос, Кевин Андерсън и Джон Иснър.

Критиците на надпреварата допуснаха, че то в допълнение натоварва графика и употребява значим слот, в който може да се организира Купа Дейвис, чийто формат бе изменен тази година от ITF. Федерер, който оказа помощ за основаването на шампионата в чест на австралийската легенда Род Лейвър, бе повече от благополучен след новината. „ Приближавайки се към края на кариерата си, е прелестно да знам, че Laver Cup ще стане част от тура, на който аз отдадох 20 години от живота си “, показа той. Световният номер 1 Новак Джокович разказа новината като „ същински празник за тениса “. „ Като президент на Съвета на тенисистите съм горделив от това, че поддържам това съдействие “, сподели сърбинът.

Крис Кърмоуд, президент на ATP, съобщи, че известността на конкуренцията е била от основно значение за решението да стане част от календара на ATP. „ Този шампионат накара почитателите да се развълнуват за негативно време “, съобщи Кърмоуд. „ Това съревнование има капацитет да притегли още и още последователи на спорта в бъдеще “, добави той. Новината за присъединението на Laver Cup към календара на ATP значи, че шампионатът ще има достъп до всички услуги на ATP, в това число маркетинг и обществени мрежи, както и съдии и физиотерапевти. Тазгодишното издание ще се организира сред 20-22 септември в Женева. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР