Отборите във Формула 1 почти не работиха с твърдите сликове

...
Отборите във Формула 1 почти не работиха с твърдите сликове
Коментари Харесай

Пирели: Отборите пазят твърдите гуми за състезанието

Отборите във Формула 1 съвсем не работиха с твърдите сликове по време на петъчните свободни тренировки за Гран При на Бахрейн на пистата “Сахир ”. По-голямата част от водачите през вчерашния ден избраха да карат с меките сликове в дълги и къси серии от обиколки.

Що се отнася до приблизително твърдите сликове отборите към този момент ги познават задоволително добре от тестванията, като през вчерашния ден тимовете ги тестваха в дълги серии от обиколки.

“В петък тимовете оценяваха характерностите на слиновете Soft в дълги серии от обиколки. Много от тях караха и с цялостни резервоари с гориво, с цел да видят по какъв начин е износването им. Като изключим няколко обиколки на Уилямс, новата С1 гума не влезе в приложимост. Новият модел е най-твърдият за този уикенд, той ще е доста подобаващ за надпреварата и тимовете го пазят за неделя ”, изясни основният инженер на Пирели Симоне Бера.
 Алонсо: Не мисля за първото място на старта Алонсо: Не мисля за първото място на старта
Според него деградацията на гумите през вчерашния ден е отговаряла на упованията на Пирели, а “Сахир ” е една от най-абразивните писти в календара.
 Хамилтън: Изоставаме с 1 секунда от Ред Бул Хамилтън: Изоставаме с 1 секунда от Ред Бул
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР