Отборите са от 20 гребци, кормчия и барабанчикЕкзотична надпревара може

...
Отборите са от 20 гребци, кормчия и барабанчикЕкзотична надпревара може
Коментари Харесай

“Дракони” ще гребат в Русе

Отборите са от 20 гребци, кормчия и барабанчик

Екзотична конкуренция може да се организира през 2025 година

Дракони ще плават по Дунав! Това ще се случи, в случай че Русе завоюва семейството на международното състезание по драконови лодки през 2025 година. Местните общинари към този момент гласоподаваха формалното кандидатиране на регионалния град за екзотичната конкуренция.

" Празникът на лодките дракони " е антична китайска традиция, която води началото си от опита на хората от царство Чу да спасят поета Цю Юен с лодки. Състезанията са най-популярни по междинното и долното течение на река Яндзъ, само че през последните години настъпват към Европа. Лодките дракони са тесни и дълги, начело са украсени с глава, а откъм гърба с опашка на змей. Боядисвани са най-често в алено и черно, само че не се заобикалят украшения и във всевъзможни други цветове. Началото на конкуренцията се дава с пердах на барабани, след което тимовете на всяка от лодките дракони налягат на веслата в устрема си да пресекат първи финалната линия.

Вероятно конкуренцията у нас ще се организира по течението на река Дунав, само че има и авариен вид това да се случи на езерото в лесопарк " Липник " в близкото до Русе село Николово.

Местните управници акцентират, че градът има мощни връзки с китайския народ, като преди близо две десетилетия в най-голямото учебно заведение в града - СУ " Васил Левски ", стартира интензивното образование по китайски език. Обявяването на домакина на зрелищното събитие ще бъде през март тази година. Очакванията са да се събере многохилядна аудитория, която да следи зрелището. Отборите ще се състоят от 20 гребци, кормчия и барабанчик, който дефинира ритъма.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР