Отборите от Премиър лийг ще гласуват временна забрана за сделки

...
Отборите от Премиър лийг ще гласуват временна забрана за сделки
Коментари Харесай

Висшата лига забранява сделки под наем

Отборите от Премиър лийг ще гласоподават краткотрайна възбрана за покупко-продажби чартърен през януарския трансферен прозорец сред клубове с еднакъв притежател.

Решението би трябвало да бъде утвърдено от 14 от 20-те клуба в шампионата и се чака да стане обществено на 21 ноември. То ще значи, че Нюкасъл няма да може да притегли някои от звездните попълнения на някой от четирите отбора от Саудитска Арабия, които са притежавани от същия фонд за задгранични вложения, който е благосъстоятелност на страната.

В последните дни интензивно в пресата в Англия се спекулираше, че “свраките ” ще вземат точно чартърен Рубен Невеш от Ал-Хилал за санкции Сандро Тонали.

Това решение въпреки всичко значи, че и другите мултиклубни модели на благосъстоятелност, каквито са Сити Футбол Груп на Манчестър Сити, Арсенал, Астън Вила, Челси, Брайтън, Уест Хам, Нотингам Форест, Борнемут, Шефилд Юнайтед и Кристъл Палас няма да имат опция да се възползват от подобен вид покупко-продажби.

Очакваният нов миноритарен притежател в Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф пък има лидера в Лига 1 Ница и към този момент също започнаха спекулации за възможни прехвърляния по тази ос още през зимата.

Английската преса акцентира Нюкасъл като най-сериозно засегнатия от бъдещото решение отбор, защото притежателите на “свраките ” имат някои от най-големите отбори в Саудитска Арабия като Ал-Насър, Ал-Хилал, Ал-Итихад и Ал-Ахли, които съумяха да привлекат някои огромни имена от европейския футбол през лятото, само че най-малко част от тях евентуално биха били склонни да се завърнат на Стария континент.

През лятото англичаните реализираха договорка с Ал-Ахли на стойност 20 милиона паунда за Ален Сен-Максимен, за която по-късно Еди Хау призна, че е дала опция за реализиране на привличането на Сандро Тонали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР