Отборите от Премиър лийг обмслят да предложат премахмане на преиграванията

...
Отборите от Премиър лийг обмслят да предложат премахмане на преиграванията
Коментари Харесай

Обмислят премахване на преиграванията в турнира за ФА Къп

Отборите от Премиър лийг обмслят да предложат премахмане на преиграванията от шампионата за ФА Къп. Това ще бъде един от въпросите, които ще се преглеждат на идната среща на акционерите в сряда. Освен това ще бъде разисквана смяна и в Купата на лигата, във футболния календар в Англия, както и в разпределението на парите на тимовете от Английската футболна лига. Всичко това ще бъде записано в " Новата футболна договорка ", оповестява " Таймс ".

Елитните тимове ще изискат от 2024 година да бъдат отстранени преиграванията в третия и четвъртия кръг на ФА Къп. Те обаче би трябвало да съгласуват това с Футболната асоциация, която ще има последната дума дали е съгласна с тези промени.

Относно Купата на лигата предлагането ще бъде тимовете, които вземат участие в евротурнирите, да не играят в този шампионат или да имат право да употребяват състав най-вече от юноши в него.

Така се прави опит да се редуцира най-малко малко футболния календар, който така и така е много претрупан за британските тимове в последните години. Все отново клубовете от Премиър лийг няма да упорстват за цялостно унищожаване на шампионата за Купата на лигата, нито ще желаят всички мачове от ФА Къп да се играят в делнични дни.

Смята се, че и тимовете от по-ниските дивизии ще поддържат концепцията за унищожаване на преиграванията за ФА Къп. По този метод възможностите им за продължение напред в шампионата се усилват, тъй като при тъждество ще има продължения и дузпи, а не напълно нов мач, в който всичко може да се случи. Ако това предложение бъде признато, то ще влезе в действие най-рано от сезон 2024-25.

Междувременно се възнамерява и намаляването на парите за изпадащите тимове от Премиър лийг. Досега те получаваха 44 милиона паунда, само че тази сума ще бъде съществено орязана, като по този начин се цели да се понижи разликата сред клубовете от Премиър лийг и тези от Чемпиъншип, които разполагат с много по-малък бюджет. От британското държавно управление от много време упорстват Премиър лийг да се съгласи да даде стотици милиони паундове на тимовете от по-долните дивизии. Ако това не се случи непринудено, ще бъде наложено със специфичен закон. Обмисля се също по този начин въвеждането на таван на заплатите и ограничение на мениджърските такси, които да бъдат закрепен % от облагата на клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР