Отборите на Ювентус и Наполи спретнаха равенство 1:1 в дерби

...
Отборите на Ювентус и Наполи спретнаха равенство 1:1 в дерби
Коментари Харесай

Юве и Наполи си стиснаха ръцете за хикс

Отборите на Ювентус и Наполи спретнаха тъждество 1:1 в дерби от 20-ия кръг на италианската Серия А. През първата част Дрис Мертенс изведе гостите напред в резултата, а малко след подновяавнето на играта Федерико Киеза върна паритета с четвъртия си гол за сезона.

Срещата започва с опция за домакините. Уестън МакКени се възползва от разбъркването в наказателното поле на съперника и засече центриране, само че липсваше акуратност в удара му с глава. Последва нов късмет за "черно-белите ", който бе профукан от Адриен Рабио. Френският национал доближи до хитро късо подаване, само че прати кълбото високо над напречната греда.

Почти всяко нахлуване на Юве завършваше с удар. Този път Киеза опита шанса си с мощен изстрел, само че и този път около вратата. Отговорът на Наполи обаче бе явен. В средата на първата част гостите поведоха в резултата посредством Дрис Мертенс, който пое положително подаване от Матео Политано и с диагонален шут стъписа "Старата госпожа ".

След попадението функциите се смениха и в края на първата част Пьотр Желински стреля елегантно от ръба на наказателното поле, само че Войчех Шчесни се намеси умерено и мазета в корнер. Секунди преди почивката Наполи получи директен свободен удар от добра отдалеченост. С осъществяването му се нагърби Мертенс, който стреля много некачествено.

И втората част стартира с късмет за Юве. Този път Мората овладя съвършено подаване, освободи си пространство за удар и стреля, само че кълбото прелетя над напречната греда.

За разлика от първото полувреме обаче, бързото нахлуване на "бианконерите " даде резултат и преди да са минали и 10 минути от подновяването на играта Федерико Киеза възвърне равенството. Италианският национал пое отскочила топка и я прати по съвършен метод в долния ляв ъгъл на вратата на Оспина.

Седем минути по-късно Киеза опита нещо още по-красиво. Атакуващият полузащитник насочи атрактивен шут от въздуха, само че за негово страдание кълбото попадна в обсега на стража на неаполитанци, който се регистрира с отлично избавяне.

Последва нов късмет и за Дрис Мертенс, чийто грациозен шут от ръба на пеналтерията бе отразен от стража от другата страна на терена. До края на мача темпото спадна и едвам в добавеното време Мойс Кийн получи златна опция да донесе успеха на "бианконерите ", само че прати топката отвън очертанията.

Така двата тима взеха по точка от дуела. С пункта Наполи остава трети, само че към този момент има 40 точки в своя актив, до момента в който Юве е пети с 35.

Ювентус - Наполи КР 1:1
0:1 Дрис Мертенс 23'
1:1 Федерико Киеза 54'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ювентус: 1. Шчесни, 11. Куадрадо, 24. Ругани, 4. Де Лихт, 12. Сандро, 27. Локатели, 14. МакКени, 25. Рабио, 20. Бернардески, 9. Мората, 22. Киеза

Треньор: Масимилиано Алегри

Наполи: 25. Оспина, 31. Гулам, 5. Хесус, 13. Рахмани, 22. Ди Лоренцо, 4. Деме, 68. Лоботка, 24. Инсиние, 20. Желински, 21. Политано, 16. Мертенс

Треньор: Марко Доменикини

Съдия: Симоне Соца
Стадион: "Алианц Стейдиъм ", Торино

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР