Отборите на Ювентус и Интер ще определят носителя за Купата

...
Отборите на Ювентус и Интер ще определят носителя за Купата
Коментари Харесай

Ювентус и Интер ще определят носителя на Купата на Италия

Отборите на Ювентус и Интер ще дефинират носителя за Купата на Италия по футбол за сегашния сезон. Двубоят е довечера от 22.00 часа на „ Стадио Олимпико “ в Рим.

Съоръжението ще бъде цялостно до краен лимит. Целият стадион е продаден, оповестиха уредниците на вълнуващия мач.

Вместимостта е 70 634 фенове, само че на дуела ще бъдат позволени 68 000. Приходите от продажбата на билети се правят оценка на повече от 5 милиона евро и това ще бъде нов връх за шампионата.

Преди към месец в полуфинала-реванш на Купата на Италия сред Интер и Милан (3:0) на „ Джузепе Меаца “ участваха 74 508 почитатели, платили 4,16 милиона евро за билети.

Победителят от днешния край ще завоюва 4,5 милиона от наградния фонд, а изгубилият - 2 милиона евро. В допълнение, отборът, който завоюва Купата на Италия, ще има опция да добави още 3 милиона за присъединяване си в Суперкупата.

Тимът на Ювентус е най-успешният тим в историята на конкуренцията с 14 трофея, в това число пет пъти от 2015 година насам. „ Старата госпожа “ има и шест изгубени финала.

Интер може да се похвали със седем триумфа за Купата на страната, както и шест загуби в мача за трофея. За последно отборът на Симоне Индзаги е печелил оценката през 2011.

Финалът довечера ще опълчи безконечните противници Ювентус и Интер за 259-и път в историята.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР