Отборите на Волфсбург и РБ Лайпциг не успяха да се

...
Отборите на Волфсбург и РБ Лайпциг не успяха да се
Коментари Харесай

РБ Лайпциг отново пропусна да превземе върха в Бундеслигата

Отборите на Волфсбург и Република България Лайпциг не съумяха да се победят и приключиха наедно 2:2 в мач от 16-ия кръг на Бундеслигата, изиграл се на " Фолксваген Арена ".

" Биковете " излязоха напред в резултата още в 5-ата минута, когато Емил Форшберг откри с пас непокрития Норди Мукиеле, който пък на собствен ред се разписа. В 22-ата обаче Яник Герхарт центрира, а Ваут Вегхорст с глава изравни за " вълците " в своя мач номер 100 с екипа на отбора. Домакините даже стигнаха до цялостен поврат в 34-ата минута, когато шут на Ренато Щефен рикошира във Вили Орбан и стана неспасяем за вратаря. Именно унгарският бранител се реваншира в 54-ата минута, когато добута топката в противниковата мрежа след осъществяване на фаул и по този начин подпечата крайното 2:2. В 62-ата Джон Брукс въпреки всичко можеше да вкара надвит гол с глава, само че ударът му след центриране от корнер беше спрян от страничната греда на вратата на гостите.

Така Лайпциг във втори следващ кръг не съумя да стане новият водач в Бундеслигата. Тимът заема втората позиция в класирането с актив от 32 точки или с една по-малко от лидера Байерн (Мюнхен). Волфсбург остава на шестото място с 26 извоювани пункта.
Бундеслига 16 кръг, събота 16 януари  Волфсбург 2:2краен резулат  Република България Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР