Отборите на Волфсбург и Аугсбург завършиха при резултат 2:2 в

...
Отборите на Волфсбург и Аугсбург завършиха при резултат 2:2 в
Коментари Харесай

Два късни гола донесоха точка на Волфсбург в луд мач срещу Аугсбург

Отборите на Волфсбург и Аугсбург приключиха при резултат 2:2 в доста трагичния дуел от 26-ия кръг на Бундеслигата. 

Двубоят стартира кошмарно за " вълците " и още във втората минута Максимилиан Арнолд си вкара автогол при корнер за Аугсбург. 

В 20-ата минута той получи късмет да се реваншира на тима си, като застана на бялата точка, с цел да извърши дузпа. Вместо това той стреля над вратата.

Мергим Бериша обаче не елементарни на домакините, когато в 32-ата минута бе изведен с добър пас в наказателното поле на " вълците " и с изстрел в долния десен ъгъл удвои преднината на Аугсбург. 

Истинската драма настъпи в последните минути на дуела. В 84-ата минута Лука Валдшмид се разписа с глава, а в началото страничният арбитър подвигна флага за засада, само че след обзор с ВАР - попадението бе прието.

Дълбоко в добавеното време, в 96-ата минута на срещата, Кевин Паредес пусна топката за Феликс Нмека, който не сгреши от близко и я прати в мрежата на Рафал Гикивич за 2:2. Секунди по-късно пристигна и последният съдийски сигнал. 

Волфсбург заема 9-то място в шампионата с 39 точки, до момента в който Аугсбург има 10 точки по-малко и се намира на 12-ата позиция в Бундеслигата.

В различен дуел от кръга Фрайбург и Херта Берлин също приключиха при еднакъв резултат - 1:1. 

Винченцо Грифо изведе напред домакините от Фрайбург, а в 77-ата минута Джесик Нганкам изравни, с цел да донесе точка на Херта  

" Орлите " не престават битката си за топ 4 и Шампионска лига през идващия сезон, като сега заемат точно четвъртото масто с 2 точки пред Лайпциг и четири зад Унион. " Старата дама " пък остава в зоната на изпадащите с 22 точки след 26 мача. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР