Отборите на Уулвърхемптън и Ливърпул играят при в двубой от

...
Отборите на Уулвърхемптън и Ливърпул играят при в двубой от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Уулвърхемптън 0:1 Ливърпул, Ориги отново е спасителят

Отборите на Уулвърхемптън и Ливърпул играят при в дуел от 15-ия кръг на британската Висша лига. Дивок Ориги донесе успеха на "червените " с попадение в петата минута на добавеното време. Сблъсъкът можете да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

„ Вълците “ се намират на осмата позиция преди началото на кръга с 21 точки, до момента в който „ алените “ са в серия от три следващи триумфа в лигата и се намират на третата позиция с 31 пункта.

В първия половин час на дуела положения пред двет порти липсваха. Ливърпул контролираше повече топката и по-често атакуваше, само че по този начин и не стигаше до някакви рискове пред Жосе Са.

Първата действителна голова обстановка пристигна в 32-ата минута. Тогава Мохамед Салах комбинира със Садио Мане, който пък откри Трент Александър-Арнолд отдясно. Крайният защитник центрира на далечна греда, където Диого Жота засече с глава, само че около дясната греда на Са.

В 38-ата минута „ алените “ пропуснаха нов късмет за попадение. Жота изведе Адрю Робъртсън отляво в наказателното поле, а шотландецът пусна паралелен на голлинията пас, само че Салах не съумя да засече от два метра.

„ Вълците “ съумяха да погледнат по-смело към вратата на Алисон в добавеното време на първата част. При първата обстановка бразилският пазач съумя да блокира Адама Траоре да доближи топката след едно центриране на Нури, а по-късно французинът нахлу в наказателното поле на гостите, само че стреля доста неопределено.

HT | 0-0

No way through for either side so far.

⚽️⏱️
— Wolves (@Wolves)
Пет минути след началото на втората част Ливърпул пропусна нова чудесна опция. Салах засече от придвижване центриране на Александър-Арнолд, топката стигна до Тиаго Алкантара, само че неговият удар бе избит от Са. След това испанецът опита да направи добавка, само че този път не съумя да насочи топката в очертанията на вратата.

След тъкмо час игра мърсисайдци получиха нова златна опция да поведат в резултата, само че още веднъж я пропиляха. Бившият състезател на Уулвс Диого Жота, който през днешния ден има рожден ден, направи очевиден пропуск. Вратарят Са излезе отвън наказателното поле, само че бе изпреварен от португалеца, който влезе в наказателното поле към опразнената врата. Двама бранители на „ вълците “ застанаха на голлинията, а Мане беше свободен, само че Жота реши да стреля мощно и уцели в тялото Конър Коуди на голлинията.

В 68-ата минута Юрген Клоп вкара игра Дивок Ориги, който размени капитана Джордан Хендерсън. Малко по-късно Салах изведе със ужасно подаване Мане в наказателното поле, само че сенегалецът не съумя да овладее добре, а по-късно и фаулира Са.

Ливърпул продължаваше да нападна и да бъде по-опасен, само че по този начин и не успяваше да заплаши съществено вратата на домакините в идващите минути.

В 78-ата минута отдалечен изстрел на Александър-Арнолд прелетя над вратата.

LIVE |

0:1 Дивок Ориги 90+5'

Стартови сформира на двата тима:

Here's how we line-up to face.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР