Отборите на Уулвърхемптън и Челси завършиха наравно - 0:0, в

...
Отборите на Уулвърхемптън и Челси завършиха наравно - 0:0, в
Коментари Харесай

Уулвс удължи агонията на Челси под гъстата мъгла в Мидландс

Отборите на Уулвърхемптън и Челси приключиха наедно - 0:0, в мач от 18-ия кръг от британския футболен хайлайф. По този метод "вълците " продължиха неуверените резултати при лондончани напоследък, въпреки точно те да имаха съществени искания тази среща да не се състои заради стабилен брой инфектирани с ковид в тима на Томас Тухел.

Все отново Челси излезе със стабилен състав при визитата си на "Молиню ", само че с една запаса по-малко, а Кристиан Пулишич направи най-сериозния пропуск за европейския първенец в мача, откакто пропусна самичък против Жозе Са. Уулвс пък игра решително и въодушевено, като видимо имаше превес при играта, само че до формален гол не се стигна. Те въпреки всичко вкараха в 15-ата минута посредством Даниел Поденс, само че Раул Хименес бе в засада и попадението бе анулирано.

Равенството напрви по този начин, че Челси изостана още повече от върха, където е Манчестър Сити. Челси е с 37 точки, до момента в който Сити към този момент е с 44. Уулвс пък остава десети и е с 22 точки, колкото има и Астън Вила.

В четвъртата минута "вълците " стигнаха до първия си удар в мача, само че опитът на Даниел Поденс рикошира и излезе в корнер. Четвърт час след началото на мача Уулвс осъществя гол посредством Поденс, само че той бе анулиран заради засада в хода на офанзивата на Раул Хименес.

Играта на домакините беше по-добра от тази на "сините ", които не влязоха добре в мача и им беше нужно повече време да се ориентират в мъглата в Западен Мидландс. В 22-ата минута Н'Голо Канте спря подадена топка за Поденс с ръка, а Канте беше финален в отбраната и не разреши на нападателя на Уулвс да продължи нападението, оставайки самичък против Едаур Менди, само че реферът Дейвид Куут не отсъди нищо в тази обстановка. Пет преди края на първата час Поденс достави центриране отляво към Леандер Дендонкер, а белгиецът насочи удар с глава, който обаче бе слаб, с цел да затрудни Менди.

Хората на Бруно Лаж започнаха втората част с висока преса по отношение на лондончаи, целейки да взимат топката допустимо най-високо по терена. Ситуации пред вратата на Едуар Менди липсваха, а на почивката в игра за "сините " се появи Саул Нигес. В 73-ата Рийс Джеймс центрира от свободен удар, а Маунт насочи удар от близка отдалеченост, само че топката бе блокирана и отиде в ъглов удар, от който не произлезе нищо вълнуващо за гостите.

12 преди края Жозе Са направи брилянтно избавяне, откакто Канте и Алонсо комбинираха, а испанецът изведе прелестно Пулишич самичък против португалеца. Стражът на Уулвс обаче съкрати ъгъла и с брилянтно блокиране прати топката в ъглов удар. Дълбоко в добавеното време капитанът на Уулвс Коуди направи съвършен за него блок след удар на гостите, с цел да опази вратата на "вълците " "суха ".

FT /

Рефер: Дейвид Куут

Стадион: "Молиню "

Стартови сформира:

Уулвс: Са, Хьовер, Килман, Коуди, Саис, Марсал, Дендонкер, Невеш, Моутиньо, Поденс, ХименеС

How we line-up to face!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР