Отборите на Уест Хем Юнайтед и Челси играят при в

...
Отборите на Уест Хем Юнайтед и Челси играят при в
Коментари Харесай

Устойчив Уест Хем обърна Челси в истинско голово зрелище

Отборите на Уест Хем Юнайтед и Челси играят при в първи дуел от 15–ия кръг на британската Висша лига. Тиаго Силва откри резултата в 29-ата, а Мануел Лансини изравни в 40-ата минута от дузпа. Мейсън Маунт още веднъж даде преднина на гостите в 44-ата минута. Джаред Боуен изравни за повторно в 56-ата минута. Рубен Лофтъс-Чийк си означи автогол в 87-ата минута и направи обрата цялостен за домакините. Срещата можете да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

„ Сините “ са водачи в шампионата с актив от 33 точки и имат преднина от една пред втория Манчестър Сити с две пред третия Ливърпул, които играят по-късно през днешния ден.

„ Чуковете “ се показват мощно от началото на акцията и заемат четвъртата позиция в подреждането с 24 точки.

Срещата започва с опит за напън на гостите, само че до действителни рискове не се стигаше.

Първият по-опасен удар пристигна в осмата минута и бе на сметката на домакините, откакто Джаред Боуен направи добър пробив, който приключи с изстрел, само че около вратата.

Минута по-късно Михаил Антонио центрира отляво в наказателното поле, където Томаш Сучек засече с глава, само че в навън.

Челси отговори с рисков удар на Рийс Джеймс в 10-ата минута, който обаче бе уловен от Лукаш Фабиански.

В 20-ата минута топката бе центрирана от корнер в наказателното поле на гостите, като се стигна до леко безредие и удар на Крейг Доусън, ноправо в р ръцете на Едуард Менди.

Шест минути по-късно Рийс Джеймс центрира в наказателното поле, където Кай Хавертц засече с глава на към точката за дузпа, само че Фабиански улови.

Челси продължаваше да господства и съумя да открие резултата в 29-ата минута, когато Тиаго Силва бе оставен напълно самичък в наказателното поле и засече с глава центриране от корнер на Мейсън Маунт. Фабиански опита да стигне до топката, само че не съумя да избави. Кълбото чукна гредата и влезе във вратата - 0:1.

Class act.
— Chelsea FC (@ChelseaFC)
Секунди след подновяването на играта бразилецът беше последна бариера пред гола за Уест Хем, откакто пред голлинията блокира изстрел на Владимир Цоуфал.

В 32-ата минута Рубен Лофтъс-Чийк стреля от границата на наказателното поле, само че без проблеми за Фабиански.

Четири минути по-късно Маунт стреля от отдалеченост, само че още веднъж полският пазач на „ чуковете “ улови.

Домакините съумяха да изравнят в 40-ата минута, когато от дузпа бе прецизен Мануел Лансини. Тя бе отсъдена, откакто Жоржиньо върна рисковано обратно, вратарят Мнди не съумя да почисти топката, а потегли да я овладява. Това разреши на Боуен да му я отнеме, след което стражът фаулира противника си. Лансини не сбърка за 1:1.

В 44-ата минута обаче Челси още веднъж взе задатък в резултата. Деклан Райс сбърка на центъра, което разреши на Л офтъс-Чийк лиши и комбинира вляво с Хким Зиеш. Мароканецът центрира в наказателното поле, където Маунт откри чудесно топката и стреля от воле, след което тя влетя в в близкия ъгъл на Фабински, който можеше да се намеси по-добре - 1:2.

So far, so good!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР