Отборите на Уест Хам и Манчестър Юнайтед направиха нулево равенство

...
Отборите на Уест Хам и Манчестър Юнайтед направиха нулево равенство
Коментари Харесай

Малко футбол и много нерви в края, но Юнайтед постигна целта си

Отборите на Уест Хам и Манчестър Юнайтед направиха нулево тъждество в отсрочен дуел от 31-ия кръг на Висшата лига. Този резултат беше изцяло задоволителен на " алените дяволи ", с цел да си подсигуряват второто място в крайното класиране. Експерименталният състав на Жозе Моуриньо не съумя да вкара гол в два следващи мача за пръв път под управлението на португалеца.

" Чуковете " също не впечатлиха, откакто и на доктрина се бяха избавили от изпадане. Лондончани имаха късмет да вземат реванш за тежката загуба с 0:4 от Юнайтед при започване на сезона, само че не сътвориха съвсем нищо в нападателен проект.
BREAKING: @ManUtd confirmed as Premier League runners-up - their highest finish in five years - after goalless draw at @WestHamUtd. #SSN pic.twitter.com/4t3a8lj7U5
— Sky Sports News (@SkySportsNews) 10 май 2018 година Марко Арнаутович водеше офанзивата на домакините, а най-близо до него играеха Мануел Лансини и Жоао Марио. Мойс заложи на същите 11, които стартираха и против Лестър.

За " алените дяволи " в предни позиции започнаха Джеси Лингард и Алексис Санчес, а по крилата действаха Антонио Валенсия и Люк Шоу. Тримата в средата на терена бяха Андер Ерера, Пол Погба и Скот Мактоминей.
We're unchanged, with Hart back in the squad after recovering from illness. pic.twitter.com/Bz6khYpD9X
— West Ham United (@WestHamUtd) 10 май 2018 година Уест Хам имаше доста проблеми в хода на сезона, само че успеха с 2:0 като посетител на Лестър през уикенда обезпечи на отбора мечтаното успокоение. Въпреки това, мениджърът Дейвид Мойс продължава да има много критици и се надяваше на позитивни резултати в оставащите дуели.

Юнайтед излезе в последното си посещение за сезона след разочароващото показване против Брайтън и провалянето с 0:1. Жозе Моуриньо беше много неудовлетворен от футболистите, които по-рядко получават късмет, по тази причина и в титулярните 11 имаше цели 8 промени.

8 changes to tonight's #MUFC starting XI... #WHUMUN pic.twitter.com/ztLylXt6At
— Manchester United (@ManUtd) 10 май 2018 година Статистиката даваше преимущество на " алените дяволи ", тъй като Моуриньо нямаше загуба в 10 следващи мача против тимове, водени от Дейвид Мойс.

Първото полувреме приключи без голове, въпреки че гостите имаха няколко отлични благоприятни условия да поведат. Уест Хам разчиташе на контраатаки и при една от тях Марко Арнаутович стреля от границата на наказателното поле, само че прави в ръцете на Давид де Хеа. После Юнайтед взе самодейността и сътвори много работа на Адриан дел Кастийо.
В 20-ата минута Лансини загуби топката в личната половина, Ерера незабавно комбинира с Мактоминей, който шутира, само че около гредата. В идната офанзива на " алените дяволи " Адриан отрази мощен удар на Джеси Лингард.

Тимът на Моуриньо за малко подвигна оборотите и това незабавно сътвори суматоха измежду бранителите на Уест Хам. В 23-ата минута Адриан мазета изстрел на Алексис, след това топката попадна в Мактоминей и той незабавно я насочи към вратата, само че стражът на " чуковете " мазета с крайник, а и страничната греда му оказа помощ.
Лондончани отвърнаха с добър пробив на Арнаутович, само че центрирането на австрийския национал не откри негов съотборник и Ерера почисти в корнер. Не след дълго присъединилият се напред Аарън Кресуел стреля в навън, а до края на полувремето не се случи нищо забавно.

Никой от тимовете не промени тактиката си след почивката. Юнайтед още веднъж стартира по-агресивно и Алексис Санчес опита от дребен ъгъл да порази задачата, откакто преди този момент изпревари Адриан, само че Анджело Огбона беше заел добра позиция и мазета пред голлинията.
Малкото забавни моменти идваха главно след статични положения. При едно центриране от корнер Крис Смолинг скочи най-високо, само че не съумя да насочи топката към вратата. В 71-ата минута Погба подсети за себе си с подъл изстрел по земята, само че Адриан вярно реши, че кълбото ще излезе в навън.

Напълно ненадейно на фона на спокойната игра, в края на мача феновете станаха очевидци на грозни подиуми. Всичко стартира от Пол Погба, който фаулира жестоко в тил Марк Нобъл. Халфът на домакините реагира доста остро и хвана французина за лицето. Останалите футболисти се скупчиха и имаше още блъскания и разменени реплики, а реферът Джонатан Мос изчака бурята да отмине и сподели единствено жълти картони на Погба и Нобъл. След последния съдийски сигнал двамата се поздравиха.
It got a bit heated between Mark Noble & Paul Pogba towards the end there - but they were all friends after the final whistle https://t.co/trRfZzV8MQ #WHUMUN pic.twitter.com/r3IUDXfcjc
— Match of the Day (@BBCMOTD) 10 май 2018 година В последния си мач Манчестър Юнайтед ще одобри Уотфорд, а Уест Хам ще е хазаин на Евертън. При победа и несъмнено развиване на останалите дуели от 38-ия кръг, " чуковете " могат да се изкачат от 15-о на 10-о място в крайното класиране.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА УЕСТ ХАМ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД
Премиър лийг 31 кръг, четвъртък 10 май  Уест Хам 0:0краен резулат  Манчестър Юнайтед
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР