Отборите на Уелс и Хърватия играят при резултат 1:0 в

...
Отборите на Уелс и Хърватия играят при резултат 1:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Уелс - Хърватия 1:0, Хари Уилсън даде преднина на драконите

Отборите на Уелс и Хърватия играят при резултат 1:0 в европейска подготовка от група D. Срещата на стадион „ Кардиф ” в уелската столица започва в 21:45 часа и може да я гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 2.

Двубоят стартира доста мощно за домакините. „ Драконите ” пробваха да се настанят трайно в половината на своя съперник и с няколко разбърквания в наказателното поле на Хърватия, съумяха да основат блъсканица пред Ливакович.

В 12-ата минута домакините проведоха образцова многоходова офанзива, която приключи с удар на Хари Уилсън, който обаче бе блокиран от защитник на хърватите.  

Петър Муса също имаше опция да обстрелва вратата на Уелс при първото по забавно нахлуване от страна на „ шахматистите ”. Ударът му с глава обаче мина много надалеч от задачата.

В 23-ата минута домакините стигнаха до директен свободен удар след превъзходна офанзива, която бе спряна от Вида. Защитникът на гостите спря Хари Уилсън с нарушаване пред дъгата на наказателното поле. С осъществяването се нагърби пострадалият Уилсън, който стреля доста технично, само че Ливакович със сетни старания съумя да избие в ъглов удар.  

Точно след половин час игра Уелс стигна до нова страхотна опция да открие резултата. Хари Уилсън бе изведен с дълъг пас по левия фланг, крилото овладя и с пета върна към Нико Уилямс. Левият бек на „ драконите ” пое топката, напредна към наказателното поле и с мощен шут оптимално затрудни стража на гостите, който в последна сметка се оправи и отклони топката в нов корнер.

Втората част стартира по отличен метод за домакините. „ Драконите ” съумяха да вземат преднина в резултата единствено две минути след подновяването на играта след почивката. Дани Уорд изрита мощно напред топката, която не бе отиграна по най-хубавия метод от състезател на Хърватия в центъра на терена. Тя попадна в Бруукс, който видя спринтиращия в предни позиция Хари Уилсън и му подаде. Крилото на домакините надбяга преследващия го защитник на „ шахматистите ” и с обмислен удар около вратаря откри.

LIVE • УЕЛС – ХЪРВАТИЯ 1:0

1:0 Уилсън 47'

Стадион: „ Кардиф ”

Рефер: Давиде Маса, Италия

Уелс : 12 Уорд, 14 Робъртс, 6 Рондон, 5 Мефам, 4 Дейвис, 17 Джеймс, 8 Уилсън, 16 Ампаду, 3 Н.Уилямс, 7 Бруукс, 13 Муур

Селекционер: Роб Пейдж

Хърватия : 1 Ливакович, 22 Ярунович, 21 Вида, 4 Гвардиол, 3 Баришич, 10 Модрич, 11 Брозович, 8 Ковачич, 7 Майер, 14 Брекало, 18 Муса

Селекционер: Златко Далич
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР